Novosti Sport Događanja

Vladimir Krstić zove Goričane na košarku: Uz podršku publike vjerujem da možemo do pobjede!

29.09.2022. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice finiširaju pripreme za novu sezonu HT Premijer lige, koju će otvoriti u subotu od 17 sati u Gradskoj sportskoj dvorani protiv Zaboka, neugodnog suparnika koji je već krenuo s natjecanjem u Alpe Adria Cup regionalnom natjecanju...

Bikovi su poprilično promijenili svoj kadar, a na klupu je stigao Vladimir Krstić, koji je dobar dio klupskih priprema propustio jer je bio dio stožera hrvatske reprezentacije. Puno mu je u spremanju momčadi pomogao njegov pomoćnik Braslav Turić, no, tek ćemo vidjeti kako će se novi igrači i novi trener prilagoditi na novu sredinu.

-->> MVP hrvatskog prvenstva pojačao Bikove: Čeka nas puno rada, potrudit ću se biti još bolji!

Najzvučnije pojačanje stiglo je neposredno prije početka sezone! Toni Jelenković bio je u dresu Škrljeva prošlosezonski MVP hrvatskog prvenstva, karijeru je trebao nastaviti u Njemačkoj, no, taj angažman mu je propao pa se u posljednji tren odlučio priključiti Gorici.

"Prošle sezone sam bio MVP lige, ali to je prošlost. Ovo je sada nova sezona i potrudit ću se biti još bolji. Zajedno s ekipom pokušat ću ostvariti sve ciljeve koje Uprava i treneri stave pred nas. U subotu nas očekuje prva utakmica protiv Zaboka i pozivam sve navijače da dođu u što većem broju kako bismo pobjedom ušli u novu sezonu," između ostalog je poručio 25-godišnji Zadranin.

Odlazak Borne Kapuste, Mate Kalajžića i Marka Bakovića bit će teško nadomjestiti, no, Vito Porobić, Ivan Nakić Vojnović i Karlo Mikšić te 19-godišnji razigravač Ivan Oštrić, koji je stigao iz SAD-a, trebali bi biti garancija novih dobrih rezultata. Naravno, uz okosnicu momčadi koju čine Uljarević, Batur, Mašić, Cinac...

"Čeka nas prva utakmica u sezoni, no mi na žalost nismo kompletni. Dosta smo oslabljeni pod koševima, no to ne mora ništa značiti jer i Zabok ima svojih problema s ozljedama i bolestima. Dakle, bit će to sraz dvije ekipe koje nisu kompletne. Mi ćemo napraviti sve da pobijedimo, morat ćemo igrati dobru obranu, dobro skakati i zatvarati njihove kontranapade. Uz podršku publike koju pozivam da dođu u što većem broju vjerujem da ćemo doći do prve pobjede u prvenstvu," poručio je strateg Gorice prije početka nove sezone.

Bikovi su proteklih godine učvrstili svoje mjesto u vrhu hrvatske košarke, među četiri najbolja naša kluba i Gorica je zaslužila više gledatelja u Gradskoj sportskoj dvorani.

"Utakmica se igra u subotu, 1. listopada, s početkom u 17 sati u Gradskoj sportskoj dvorani i bilo bi nam drago da navijači svojim dolaskom odaju priznanje ekipi na velikim uspjesima iz prošlih sezona," poručili su iz kluba.

Prvo podbacivanje zakazano je za petak u 19 sati, kad će Split ugostiti Cibonu. U subotu još novi Premijerligaš Dinamo dočekuje Alkar, a Škrljevo igra protiv Furnira. Zadar igra protiv Bosca u ponedjeljak, a utakmica Cedevite Junior i Šibenke je odgođena zbog gostovanja Zagrepčana u Litvi na početku kvalifikacija FIBA Europa Cupa, koje nisu dobro prošle. Hrvatska će ponovno biti bez predstavnika u nekom od kontinentalnih natjecanja. 

 

Podijeli