Novosti Sport Događanja

Vlado Horvat napustio kormilo Turopoljca

16.05.2017. / Sportska redakcija

Nakon nedjeljnog poraza od Vatrogasca, Vlado Horvat koji je u protekle četiri sezone bio za kormilom Turopoljca podnio je ostavku ostavivši momčad na prvom mjestu Prve županijske lige s tri boda prednosti pred Rugvicom. Želeći da se momčad trgne i digne Horvat se pet kola prije kraja prvenstva odlučio na ovaj čin.

-Jednostavno vidim da ih više ne mogu podići. Nedjelja i utakmica protiv Vatrogasca gdje je Juro Gavran napravio dobar posao bila je prekretnica. Ne znam što bi se trebalo dogoditi da promijenim odluku- kaže nam uvijek korektni i otvoren za suradnju Vlado Horvat.

I dok je momčad jesenas doživjela tek jedan poraz (Rugvica) i imala samo jedan bod prednosti pred Dinamo Hidrelom, ovog proljeća Turopoljac je doživio čak četiri poraza. Po dva u gostima i kod kuće, gdje su izgubili utakmice od Save (SH), Rugvice, Bana Jelačića i Vatrogasca. Iako su upisali čak tri poraza više bodovna prednost pred pratiteljima je veća.

-Najteže mi padaju ova dva domaća poraza. Kad se sve zbroji imamo više bodova prednosti iako ništa ne igramo, no neki drugi rezultati išli su nam na ruku. Od srca dečkima i klubu želim da osvoje to prvo mjesto jer smo to svi zajedno zaslužili- priča nam dalje Horvat koji je s Turopoljcem 2014. osvojio naslov prvaka u Drugoj županijskoj ligi.

Uslijedile su potom dvije sezone stabilizacije u rangu više gdje su njegovi igrači konstantno bili pri vrhu konkuriravši čak i za naslov prvaka, da bi upravo ova sezona bila označena kao ona u kojoj se želi napraviti rezultatski iskorak. Vlado Horvat udario je dobre temelje, no posljednji rezultati malo su poljuljali brod zbog čega je pred njegovim nasljednikom da trgne momčad i finišira posao na obostrano zadovoljstvo.

Podijeli