Novosti Sport Događanja

Vratio se Bane: Napadač iz Dinama i Senegalac iz Barcelone na 'meti' Gorice?

07.07.2022. / Damir Žbulj

Nakon odlaska Dominika Kotarskog u grčki PAOK turopoljski prvoligaš prvo je angažirao veliku vratarsku nadu i bivšeg čuvara mreže mlade momčadi londonskog Chelseaja Karla Žigera, no, sada je dogovoren i povratak s posudbe iskusnog Ivana Banića.

U siječnju je Sinjanin otišao na posudbu u slovensku Olimpiju, koja je trebala trajati do kraja ove godine, međutim, postignut je dogovor i Banić se već priključio momčadi na pripremama u Sloveniji.

"Super je osjećaj i veselim se što sam se vratio! Bilo je zadnjih par tjedana u Olimpiji turbulentno, izgledalo je kako ću ostati, ali se ipak vraćam na 'stare staze' i sretan sam zbog toga."

"Bilo je ovo burnih šest mjeseci, ali zadovoljan sam jer sam branio skoro sve utakmice i to je na kraju dana najbitnije."

"Pratio sam skoro sve utakmice, suigrači su manje-više isti. Jedino ima nekih promjena u napadu, neće mi trebati nekakva prilagodba. Gorica je pod Toplakom bila neugodna i dobra i veselim se novim utakmicama i jedva čekam da krene prvenstvo. Cilj je biti što bliže vrhu. Neće biti lako jer je prva 'četvorka' nikad jača i pojačali su se i Dinamo i Hajduk i Osijek i Rijeka. Čekat ćemo svoju priliku iz sjene i nadam se kako ćemo ju ugrabiti ako se ukaže," naglasio je optimistično Banić.

Napad Gorice mogao bi prema nekim neslužbenim informacijama pojačati i 24-godišnji Deni Jurić, australski nogometaš hrvatskih korijena, koji je trenutno igrač Dinama.

Jurić je u redove hrvatskog prvaka lani stigao iz Šibenika, ali nije se nametnuo u jakoj konkurenciji. Gorici nasušno treba kvalitetan napadač, a Jurić bi u Turopolju mogao vratiti svoju golgetersku formu.

Jedna od opcija je 23-godišnji Moussa Wague, desni bek iz Senegala trenutno pod ugovorom s Barcelonom, koja ga je 2018. godine platila pet milijuna eura.

Igra je na posudbi u francuskoj Nici i u grčkom PAOK-u, klubu koji je za dva milijuna eura kupio od Gorice vratara Dominika Kotarskog.

U prosincu 2020. godine zaradio je težu ozljedu koljena, ali sada je spreman za povratak vrhunskom nogometu i karijeru bi mogao oživjeti upravo u Gorici.

Za prvu ekipu Barce odigrao je četiri utakmice, ali posljednja je bila krajem 2019. protiv Leganesa. Na vratima je bio Ter Stegen, stoperi Pique i Umtiti, zadnji vezni De Jong i Busquets, a u ofenzivi Dembele, Griezmann, Messi i Suarez. Trener je tada bio Ernesto Valverde, Ivan Rakitić je ušao s klupe a Barcelona je dobila preokretom 1:2, golovima Suareza i Vidala.

Za reprezentaciju Senegala ima 21 nastup, zabio je i jedan pogodak i to na Svjetskom prvenstvu u Rusiji protiv Japana.

 

 

 

 

PRODAJA GODIŠNJIH ULAZNICA

Ovaj tjedan počela je i prodaja godišnjih ulaznica za novu sezonu, koja počinje 16. srpnja na gostovanju kod Osijeka.

Godišnja ulaznica vrijedi za sve utakmice Prve HNL i utakmice Hrvatskog kupa, koje će se igrati na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici.
Cijene godišnjih ulaznica za sezonu 2022./23.


A1 i B1 – 500,00 kn
A2 i B2 – 250,00 kn
A3 i B3 – 200,00 kn

Članovi kluba, žene, djeca do 15 godina i stariji od 65 godina, prilikom kupnje ulaznica isključivo u Fan pointu ostvaruju pravo na popust. Za ostvarenje članskog popusta potrebno je predočiti važeću člansku iskaznicu (jedna članska iskaznica vrijedi za popust na jednu godišnju ulaznicu).


Cijene godišnjih ulaznica za sezonu 2022./23. uz popust


A1 i B1 – 300,00 kn
A2 i B2 – 150,00 kn
A3 i B3 – 150,00 kn


** cijene godišnjih ulaznica za djecu u sektoru A2, B2 i A3, B3 su 100,00 kn


Prodajna mjesta
Fan point
online na ulaznice.hr


Radno vrijeme Fan pointa je od ponedjeljka do petka od 14 do 18 sati. Adresa je Kolodvorska 36a, Velika Gorica.

Godišnja ulaznica kupuje se uz predočenje osobnog dokumenta za svaku ulaznicu koju osoba kupuje.

Godišnja ulaznica glasi na ime i prezime korisnika i nije prenosiva na drugu osobu.

U slučaju da zbog epidemioloških mjera Odlukom Stožera civilne zaštite bude zabranjeno prisustvo gledatelja, HNK Gorica se ne obvezuje na novčanu naknadu za kupljene godišnje ulaznice.

Godišnje ulaznice ne mogu se kupiti na blagajnama na dan utakmice.

 

Podijeli