Novosti Sport Događanja

Vrbana u Sofiji zaustavila tek ozljeda

28.05.2018. / Damir Žbulj

Mladi velikogorički karatisti, Igor Vrban i Dominik Kučan, nastupili su u bugarskoj Sofiji na WKF Youth League, prestižnom Karate 1 natjecanju i jednom od četiri najjača svjetska turnira za mlađe dobne kategorije.

Vrban je nastupio u kategoriji juniora iznad 76 kilograma, u konkurenciji 74 borca, ali ga je zaustavila ozljeda koju je zaradio u četvrtfinalu te je na kraju završio na petom mjestu.

Igor je u prvom kolu bio slobodan, u drugom je svladao predstavnika Srbije (2-0), u trećem je bio bolji od reprezentativca Azerbajdžana (1-0), dok je u četvrtom sudačkim preglasavanjem (4-1) eliminirao predstavnika Saudijske Arabije.

U četvrtzavršnici je bio bolji od Kazahstanca 3-0, ali je dobio neugodan udarac u kuk zbog kojeg nije bio u mogućnosti odraditi polufinale protiv reprezentativca Finske Kulovourija, kasnijeg pobjednika. 

Vrbanova forma je na visokoj razini i sada se samo nadamo kako ozljeda nije ozbiljnije prirode i kako će član Karate kluba Velika Gorica biti spreman za kvalifikacijski turnir za ovogodišnje Olimpijske igre mladih, koji je na rasporedu 29. i 30. lipnja u Umagu, gdje će se za plasman u argentinski Buenos Aires boriti najbolji juniori svijeta.

Dominik je u Bugarskoj zaustavljen na prvoj prepreci. Dvoboj s Ukrajincem Sakhnom u kadetskoj kategoriji do 63 kilograma završio je rezultatom 1-1, ali kako je suparnik prvi stigao do boda naš borac morao je priznati poraz.

Ukupno je u Sofiji nastupilo više od dvije tisuće mladih natjecateljica i natjecatelja iz 72 zemlje, a istarski Umag je također i iduća stanica Karate 1 - Youth League natjecanja, od 6. do 8. srpnja. 

(Foto: Karate klub Velika Gorica)

Podijeli