°C 3

Vrhunski rezultat i srebro za Ines u Umagu: Nedostajalo je malo sreće za zlato

05.07.2019.

Damir Žbulj

Još jedan fenomenalan uspjeh za našu najbolju sportašicu Velike Gorice, Ines Grdenić. Izvan natjecateljske sezone, u pauzi između marljivog učenja i polaganja ispita na Pravnom fakultetu u Zagrebu, pronašla je vremena za 'svratiti' do Umaga gdje se održava prestižno natjecanje U-21 Svjetskog kupa i Svjetske lige mladih u kategoriji kadeta i juniora, na kojem nastupa preko tri tisuće natjecateljica i natjecatelja iz 90 zemalja svijeta...

Ines je ponovno briljirala u kategoriji do 50 kilograma te je osvojila srebrnu medalju nakon pet izuzetno teških i zahtjevnih borbi protiv predstavnica Nizozemske, Slovenije, Slovačke, Mađarske i Ukrajine.

"U finalu je nedostajalo malo sreće i malo koncentracije da se popne na najviše postolje," poručio je njen trener Goran Živković.

"Ovo je vrhunski rezultat za Ines i čak iznenađujuće prikazana dobra forma s obzirom na to da je ovo veliko natjecanje van sezone, a mi smo u fazi odmora van natjecateljskog ritma treninga," dodao je.

Igor Vrban je nastupio premijerno u kategoriji mlađih seniora +84 kg, no, zbog ozljede morao je predati u drugom kolu nakon pobjede predstavnika Jordana.

Mia Mijović je u kategoriji U-21 do 55 kilograma, nakon poraza u prvom kolu od Nizozemke, dobila priliku u repasažu jer njezina protivnica ulazi u finale. U prvoj borbi pobjeđuje Ukrajinku, a u drugom je preglasavanjem bolja bila predstavnica Švicarske.

Još nas u petak i subotu očekuju borbe velikogoričkih kadeta Ivana Ivelja i Marija Radoša, kadetkinje Lane Smolčić i juniora Dominika Kučana.

Galerija slika

Vrhunski rezultat i srebro za Ines u Umagu: Nedostajalo je malo sreće za zlato Vrhunski rezultat i srebro za Ines u Umagu: Nedostajalo je malo sreće za zlato Vrhunski rezultat i srebro za Ines u Umagu: Nedostajalo je malo sreće za zlato