Novosti Sport Događanja

Za trofej Kupa Snježane Ušić igra se u Rovinju

12.04.2019. / Damir Žbulj

Bliži se 27. travnja i prva godišnjica prerane smrti Snježane Ušić, rođene Azenić, legendarne hrvatske odbojkašice koja je u našem gradu ostavila neizbrisiv i dubok trag.

Snježana se rodila u Požegi, igračku karijeru započela je u OK Željezničar iz Osijeka, a preko Vukovara je stigla do zagrebačke Mladosti za koju je uspješno nastupala 11 godina. Bila je i dugogodišnja reprezentativka bivše države s kojom je osvajala odličja na velikim natjecanjima.

Njen otac Antun Azenić je u Velikoj Gorici osnovao odbojkaški klub Azenu, u kojem je Snježana i igrala i bila uspješna trenerica. Snješka je bila dio velike sportske obitelji, suprug Sven košarkaška je ikona je Cibone, kćerke Senna, Simona, Marija i Ana su također odbojkašice, a sin David košarkaš...

Hrvatski odbojkaški savez je odlučio u čast na prerano preminulu sportsku legendu od ove sezone Kup Hrvatske za djevojke preimenovati u Kup Snježane Ušić i uskoro će se igrati finale u Rovinju.

U srijedu 24. travnja će se od 20 sati u SD Gymnasium igrati veliko finale između odbojkašica HAOK Mladost i HAOK Rijeka.

Mladostašice su braniteljice naslova i ovaj su trofej osvajale u osam navrata. Do finala su stigle pobjedama nad OK Don Bosco, OK Olimpik, dok su u poluzavršnici u dvije utakmice bile bolje od OK Kaštela.

Riječanke imaju priliku pehar Kupa podignuti 11. put, a do završnog dvoboja stigle su nakon slavlja nad Grobničanom, Zadrom te u polufinalu u dvije utakmice nad ŽOK Enna Vukovar.

Uz finala Kupa, u Rovinju će se od 23. do 25. travnja održati mlađe kadetsko Prvenstvo Hrvatske na kojem će nastupiti mlade nade hrvatske odbojke. Prijave za turnir primaju se do 19. travnja na službenim stranicama Hrvatskog odbojkaškog saveza.

(Foto: HAOK Mladost)

Podijeli