Novosti Sport Događanja

Zadnji ovogodišnji izazov: Želimo za Božić tri boda pod bor!

18.12.2021. / Damir Žbulj

Pred nogometašima Gorice posljednja je ovogodišnja utakmica, doma na svom travnjaku dočekat će Šibenik, u subotu od 13 sati.

U prvom međusobnom ovosezonskom dvoboju na Gradskom stadionu Goričani su slavili 3:1, dok su na Šubićevcu pobijedili 2:0.

Turopoljski prvoligaš favorit je za nova tri boda, ali trener Rendulić je apsolutno siguran kako neće biti lako.

No, bit će svakako lakše nakon fešte kod Rijeke u prošlom kolu i velike 'injekcije' samopouzdanja.

"Za neka velika slavlja nema mjesta, čeka nas još jedna zahtjevna utakmica. Stanje u momčadi je dobro, imamo nekih problema, ali nema kukanja i plakanja. Oni koji su zdravi ti će igrati," na početku je istaknuo strateg Gorice.

U ekipu se vraća Kalik, na Steenvoordena ne može računati zbog kartona, dok se Toni Fruk na Rujevici priključio listi ozlijeđenih...

Keita, Krizmanić, Suk i Matar su također van stroja.

"Ne sumnjam da će oni koji budu igrali dali sve od sebe. Kvalitetu smo pokazali prošlu utakmicu, ali treba se potvrđivati iz kola u kolo. Ovo je zadnji dvoboj ove polusezone i želimo na puzu otići pobjedom," naglasio je Rendulić.

Iako je i protiv Osijeka i protiv Rijeke pokazala momčad Gorice kako može parirati najboljima, još uvijek je dosta daleko od prave borbe za europske pozicije.

"Nema razloga za neku euforiju. Ima razloga za zadovoljstvo. Naš cilj je dobiti Šibenik. Respektiramo ih, dobri su, imaju jak napadački potencijal i na to ćemo se pripremiti. Nema dileme da ćemo pružiti dobru igru i nadam se pobjedi."

"Utakmicu u Šibeniku smo dobili, ali nismo bili dobri. Uzeli smo bodove uz malu dozu sreće. Šibenčani imaju izuzetno dobru tranziciju, imaju nekolicinu igrača koji su izuzetno brzi i spretni. Naša ideja je postaviti se napadački, nema nikakvih kalkulacija i nadam se da ćemo ih neutralizirati."


"Što želimo za Božić? Tri boda pod bor," slikovito je zaključio Rendulić.

U prvoj utakmici 20. kola Slaven Belupo je s 2:1 dobio Lokomotivu. U subotu još igraju Rijeka i Istra 1961, a u nedjelju će prvi dio sezone HT Prve lige zaključiti Hrvatski dragovoljac i Dinamo te Hajduk i Osijek, velikim derbijem na rasprodanom Poljudu.





Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli