Novosti Sport Događanja

Zwole se vraća na Maksimiru: Idemo se boriti za pobjedu!

02.08.2019. / Damir Žbulj

Pred nogometašima Gorice 'najlakše' je gostovanje sezone. Dinamo je na Maksimiru protiv bilo koje ekipe u Hrvatskoj izraziti favorit i ekipa Sergeja Jakirovića može bez pritiska pokušati odigrati što je bolje moguće i možda iznenaditi pozitivnim rezultatom.

Tako razmišlja i Poljak Lukasz Zwolinski, najbolji prošlosezonski strijelac Goričana, koji se za gostovanje kod prvaka vraća u momčad poslije ozljede.

"Prije početka utakmice uvijek je 0:0. Četiri puta smo prošle sezone izgubili od njih, ali smo im tri puta bili ravnopravan suparnik. Mislim da smo cijele prošle sezone pokazali kako možemo igrati protiv bilo koga. Idemo se na Maksimir boriti za pobjedu. Svaku utakmicu igramo kao da nam je najvažnija."

"Sretan sam što sam see vratio i da mogu pomoći momčadi. Nije dobar osjećaj kad sjediš na tribini i gledaš svoje suigrače kako igraju," naglasio je Zwolinski, koji je ozljedu lista zaradio na posljednjoj pripremnoj utakmici, nekoliko dana prije početak sezone.

Poljski napadač ljeto je iskoristio i za vjenčanje s dugogodišnjom djevojkom Inez.

"Hvala vam na čestitkama. Velik je to korak u mom životu. Ljetni praznici bili su mi prava 'ludnica', jer je teško planirati vjenčanje kada nisi u svojoj zemlji. Kad smo se vratili u Poljsku imali smo samo desetak dana da sve organiziramo i pripremimo, tako da i nije bilo pravog odmora."

"Nakon vjenčanja imali smo sedam dana medenog mjeseca u Grčkoj i nakon toga sam se priključio treninzima. Praznici su bili kratki, ali meni je to bilo dovoljno."

Zwole jedva čeka povratak na travnjak kako bi mogao nastaviti tresti suparničke mreže...

"Svakom ozlijeđenom igraču je teško gledati svoju momčad u akciji. Nije bilo sreće, dogodilo se to pet dana prije prve utakmice. Od kad sam stigao u Goricu nisam imao niti jednu ozljedu, cijelu sezonu."

"Hvala Bogu da se vraćam u trećem kolu. Na početku su mi doktori predviđali dulju pauzu, ali sretan sam što je oporavak prošao dobro. Možda nisam 100 posto spreman za svih 90 minuta, ali sam spreman biti na klupi i pomoći ekipi ako bude potrebno," istaknuo je napadač Gorice.

Ambicija je jasna, biti iz tjedna u tjedan bolja momčad.

"Nemamo pritisak velikih očekivanja zbog prošle sezone. Prvi puta smo igrali prvu ligu, svima smo bili iznenađenje, napravili smo sjajne rezultate. Imali smo sastanak s predsjednikom i sportskim direktorom. Dogovorili smo neke ciljeve, ali želimo igrati kao i prije, ići korak po korak i ne gledati previše u budućnost. Prava smo ekipa koja je fokusirana samo na iduću utakmicu. Želimo ponovno biti iznenađenje prvenstva. Ciljeve otvoreno mogu izraziti Dinamo, Hajduk ili Rijeka. Mi smo Gorica, želimo iz tjedna u tjedan biti sve bolji i bolji. Znamo koliko vrijedimo i fokusirani smo na idući dvoboj," zaključio je Zwole.

ODIGRATI ODGOVORNO

Dinamo je prošle sezone u sva četiri susreta svladao Goricu, no, daleko od toga da je deklasirao Jakirovićevu momčad. Goričani su u tri utakmice bili jako blizu barem bodu...

"Tjedan je prošao dobro, dobro smo se regenerirali i odmorili. Priključio nam se Zwolinski, bit će u konkurenciji za utakmicu."

"Četiri puta smo prošle sezone igrali s njima, a rekao bih da su tri utakmice bile 'knap', ali su ipak otišle na njihovu stranu. U jednoj su bili apsolutno bolji od nas te smo zasluženo pobijeđeni," kazao je Jakir pa najavio dvoboj na Maksimiru, koji u petak počinje u 20 sati:

"Bez obzira tko će igrati, prva dva kola odradili su doslovno koliko im je trebalo. To je nekakav moj dojam. Imaju veliku koncentraciju kvalitete."

"Mi moramo odigrati u obrani odgovorno, obavezna igra mora biti na visokoj razini i jedino tako možemo im parirati i nadati se kako možemo iskoristiti neku 'pukotinu' u njihovoj obrani. Apsolutni su favoriti, ne samo protiv nas nego protiv bilo koje ekipe u HNL-u. Pokazali su to i prošle sezone. Često znam kazati kako je ovo najlakša utakmica. Ali, naravno kako će biti određenih zahtjeva i svoj posao moram apsolutno odraditi. Dodatne motivacije igračima ne treba, oni su svjesni protiv koga igraju i žele se pokazati protiv najboljih."

Nakon sjajne partije protiv Osijeka samopouzdanje je na visokoj razini.

"Vjerujemo da ih možemo dobiti, pokazali smo to i u prošlim utakmica. Ali na kraju presude neki sitni detalji gdje oni iskoriste najmanju moguću grešku. I to je njihova kvaliteta! Svi govore da znaju kako igra Gorica, da su nas pročitali. Tako sam i ja 'pročitao' kako igra Dinamo. Možeš sve dobro napraviti, pripremiti, ali onda jedan njihov igrač prođe dvojicu i zabije i sve vam pada u vodu. Normalno je da vjerujemo kako možemo nešto napraviti jer se inače niti ne bismo bavili ovim poslom."

Plavi već u utorak igraju prvi susret trećeg kola kvalifikacija za Ligu prvaka i sigurno je kako su već sada mislima u tom izuzetno važnom dvoboju.

"Dinamo je prošle sezone sedam puta izveo najjaču postavu na travnjak, četiri puta protiv Hajduka i tri puta protiv nas. I to vam sve govori. Vjerujem kako će Bjelica ipak sada rotirati, ali očekujem kako će igrati i Olmo i Petković, jer su oni u zadnje vrijeme manje participirali. Misli su im sigurno u utakmici s Ferencvarošom, ali Dinamo ima kadar od 25 igrača. Teško je pripremiti momčad za susret kad ne znaš tko će istrčati s druge strane. Principi njihove igre su isti, ali naravno kako nije isto igra li Oršić ili 'mali' Marin. Moramo i mi imati puno više odgovornosti da neke stvari probamo spriječiti."

Nakon Dinama slijedi domaća utakmica s Rijekom pa gostovanje kod Hajduka...

"Sigurno je kako su nas te ozljede poremetile, ali idemo utakmicu po utakmicu. Naša forma mislim kako još uvijek nije na maksimumu, što je i normalno. Vjerujem da nas je zadnja pobjeda 'digla' i donijela samopouzdanje. Moramo nastojati zadržati tu pozitivu, ići utakmicu po utakmicu, bez obzira na raspored."

"Imamo računicu kako da dobijemo Dinamo. Imamo nekakav plan, u biti imam dobar plan, ali vidjet ćemo hoćemo li ga uspjeti sprovesti na terenu," zaključio je za kraj strateg Gorice.

U subotu još Prelecova Istra 1961 dočekuje Varaždin, a Rijeka igra protiv Slaven Belupa. U nedjelju Lokomotiva gostuje na Poljudu, a Inter u Gradskom vrtu kod Osijeka, kojem se nije isplatilo što je prošlo kolo protiv Gorice igrao s 'rezervnom' postavom, jer u Europi nisu uspjeli proći bugarski CSKA.

HT Prva liga:
1. Dinamo Zagreb 2 2 0 0 6:0 6
2. Hajduk Split 2 2 0 0 5:0 6
3. Rijeka 2 2 0 0 3:1 6
4. HNK Gorica 2 1 1 0 4:2 4
5. Osijek 2 1 0 1 3:3 3
6. Istra 1961 2 1 0 1 2:2 3
7. Inter Zaprešić 2 0 1 1 1:3 1
8. Varaždin 2 0 0 2 1:5 0
9. Lokomotiva Zagreb 2 0 0 2 0:4 0
10. Slaven Belupo 2 0 0 2 0:5 0

 

Podijeli