Novosti Sport Događanja

Šandor i Sobočan ponovno najbolji, Dereta i Matanović srebrni na Prvenstvu Hrvatske

28.09.2020. / Damir Žbulj

Ponovno su zapažene rezultate ostvarili članovi i članice velikogoričkog Atletskog kluba osoba s invaliditetom Uspon! U Puli je na SRC Veruda održan miting Croatia Open 2020, koji je ujedno bio i pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske.

Natjecanje je održano uz stroge epidemiološke mjere, kako bi se u najvećoj mogućoj mjeri sačuvalo zdravlje sudionika.

"Naši atletičari i atletičarke i ovog su puta potvrdili svoju kvalitetu, a prvenstveno Velimir Šandor, koji je ponovno imao jedan od najboljih hitaca ove sezone u svijetu," istaknuli su iz Uspona.

Šandor je u svojoj kategoriji (F52) uvjerljivo osvojio prvo mjesto. Disk je bacio na 19.40 metara, što je drugi ovogodišnji rezultat u svijetu. Naravno, i vodeća daljina je njegova, jer je krajem srpnja u Splitu ostvario svoj osobni i hrvatski rekord sa sjajnih 20.14 metara. Velimir već polako razmišlja o vrhuncu ove sezone, a to će biti zbog koronavirusa odgođene Paraolimpijske igre u Tokiju u kolovozu iduće godine, gdje će napadati novu medalju, nakon bronce iz Rio de Janeira.



"Ostvareni rezultati naše putnike za Tokio stavljaju u sam svjetski vrh i najavljuju borbu za odličja. Ovogodišnje natjecanje odvijalo se u smanjenom intenzitetu zbog pandemije koronavirusa, ali na svima daje nadu u uspješnu 2021. godinu," naglasio je izbornik naše atletske reprezentacije osoba s invaliditetom Damjan Sedić.



Prvakinja Hrvatske je i Nataša Sobočan u bacanju kugle s daljinom 6,38 metara. U bacanju koplja ovaj put nije nastupila.



Stjepan Dereta je u F20 kategoriji bacanja kugle s daljinom 7,82 metra osvojio srebro, dok je Tvrtko Matanović također bio drugi na 400 metara s vremenom 1:04.51.



Dominik Počekal je s daljinom 7,79 metara u F57 kategoriji bacanja kugle u jakoj konkurenciji završio na četvrtoj poziciji.

AKOSI Uspon je još jednom potvrdio kako spada u sam hrvatski vrh, jer je od ukupno 14 klubova koji su nastupili u Puli po osvojenim bodovima nakon prvog dana bio četvrti, a na kraju je osvojio osmo mjesto.  

(Foto: AKOSI Uspon)

Podijeli