°C 22

„Anđele“ uz bogat jelovnik i krštenje mošta proslavile Martinje

06.11.2018.

Petar Brnada

Mraclinsko Društvo žena „Anđela Lovreković“ protekle je subote zajedno sa svojim gostima proslavilo Martinje.

Druženje je započelo u 15 sati, a najuzbudljivije svakako je bilo u kuhinji u kojoj se pripremao tradicionalni martinjski jelovnik pod, kako u Mraclinu kažu, stručnim vodstvom „master-šefice“ Ljubice Kos.

„Anđele“ su uz standardni martinjski jelovnik koji je nudio kuhanu suhu lopaticu, krvavicu i pečenicu, te kiselo zelje i restani krumpir pripremile i ukusne štrukle s tropom, a svoje su goste počastile pićem dobrodošlice, te finim domaćim kolačima.

Nakon bogate večere, uslijedio je je obred krštenja mošta, pod vodstvom preštimanog biškupa Zlatka Kovačića i pomoćnog biškupa Tomislava Galekovića Brke.

-Mošteka je na krstu držala kuma Vesna Tafra. Za odličnu zabavu pobrinuli su se već provjereno dobri TS „Lajbeki“, a veselje je potrajalo do ranih jutarnjih sati-kazali su iz Društva.

Foto: Vesna Tafra

Galerija slika

„Anđele“ uz bogat jelovnik i krštenje mošta proslavile Martinje „Anđele“ uz bogat jelovnik i krštenje mošta proslavile Martinje „Anđele“ uz bogat jelovnik i krštenje mošta proslavile Martinje „Anđele“ uz bogat jelovnik i krštenje mošta proslavile Martinje „Anđele“ uz bogat jelovnik i krštenje mošta proslavile Martinje „Anđele“ uz bogat jelovnik i krštenje mošta proslavile Martinje „Anđele“ uz bogat jelovnik i krštenje mošta proslavile Martinje