°C 29

Besplatni filmovi povodom Dana neovisnih kina

06.11.2018.

Ivana Ćurić

Ove srijede u Kinu Gorica pogledajte dva besplatna filmska naslova povodom Dana neovisnih kina.

Filmskom manifestacijom Dan neovisnih kina Hrvatska mreža neovisnih kinoprikazivača u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom započela je lani novo filmsko događanje kojim će se jednom godišnje pažnja posvetiti upravo značaju, vrijednosti i ulozi neovisnih kina u Hrvatskoj. Manifestacija je jedinstveno filmsko i kulturno događanje u cijeloj Hrvatskoj namijenjeno široj javnosti svih dobnih uzrasta, s naglaskom na jačanje i razvoj neovisnih kina te pokretanje nove kulturno-umjetničke i obrazovne ponude u lokalnim sredinama diljem Hrvatske te poticanje i podrška sredinama bez kina na pokretanje filmskih programa.

U Kinu Gorica u srijedu u 18 sati besplatno možete uživati u obiteljskom klasiku "Karate Kid". Američka je to drama iz 1984. godine, jedan od najpopularnijih dječjih filmova svih vremena koji donosi priču o neprilagođenom dječaku koji kroz karate pronalazi hrabrost i odlučnost.

U 20:30 počinje triler "Ponoćni express" u kojem glavne uloge tumače Brad Davis, Irene Miracle i Bo Hopkins. Film je dobio Oscara za najbolji adaptirani scenarij i najbolju originalnu glazbu; Zlatni globus za najbolji film, najbolji scenarij, najboljeg sporednog glumca, najbolju originalnu glazbu, najboljeg muškog glumačkog debitanta i najbolju žensku glumačku debitanticu.