°C -3

Gorički humanitarci za bebe iz Kuće ljubavi

23.02.2018.

Ivana Crnković

Nova humanitarka pod vodstvom Dalije Zubek usmjerena je na Kuću ljubavi iz Zagreba, koja brine o bebama bez roditeljske skrbi te maloljetnim i punoljetnim trudnicama. Prikupljaju se prvenstveno donacije u kozmetici, opremi i hrani za bebe.

Kako bi trudnice ili majke s djetetom do prve godine živote ili djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi imali potrebnu brigu, njegu, ljubav i psihološku i moralnu pomoć u Kući ljubavi se brinu voditeljica, medicinske sestre, odgajateljice, psiholog i socijalni radnik te tehničko osoblje. No pomoć u donacijama uvijek je dobrodošla, a upravo tu "upadaju" na scenu velikogorički humanitarci.

Nedavno su Legalisovi humanitarci prikupili novac i kupili toliko potrebnu mašinu za pranje rublja i sušilicu rublja, no nisu tu stali, odlučili su si dati truda i vremena te još više pomoći mališanima u ovoj ustanovi. Kako je sve započelo ispričala nam je Dalija Zubek.

-Jako dugo sam se pripremala za odlazak u Kuću ljubavi, ustanovu koja brine o bebama do tri godine koje su bez roditeljske skrbi i maloljetnim i punoljetnim trudnicama ili majkama s djecom od rođenja do godine dana života, a koje iz različitih razloga nemaju osnovnih uvjeta za živjeti samostalno ili u svojim obiteljima. Pomisao na ta mala bića koja već sada moraju biti tako hrabra zahtjeva punu ratnu spremu duše prije susreta-ispričala nam je poznata velikogorička humanitarka koja sa svojim volonterima nema mira i nastavlja organizirati humanitarne akcije.- Svi strahovi su nestali već na ulazu. Topla, vesela kuća u kojoj vas svi involvirani u brigu o djeci dočekaju nasmijano i s ponosom vam objasne koji je njihov zadatak. To su ljudi koji su pronašli svoj poziv i kojima skidam kapu do poda. Prvi susret s bebama je vulkan emocija koje je teško opisati jer se miješa tuga i sreća. Sve su divne i mirišljave, okruženje je šareno i puno dekica i igračaka, tete koje ih spretno 'hendlaju' bez ikakvih znakova napora i baš ništa ne ukazuje da ovo nisu neke vesele jaslice i da će uskoro doći roditelji po njih. Osim možda njihovih pogleda...mirni, bez očekivanja, u potrazi za zagrljajem i blizinom, ali na neki poseban, hrabar način-prepričala nam je Dalija.

Ističe kako Kuća ljubavi ne oskudijeva u ljubavi i brizi, a da znaju da je to jedino potrebno i da se to jedino ne može kupiti.

-Na moje pitanje kako mogu pomoći i što im je još potrebno, skromno su rekli da im je potreban samo potrošni materijal, poput pelena, kozmetike za bebe, vlažnih maramica, no teško je bilo sakriti od mene da veliki televizor u igraonici ne radi jer ja 'kopam' dok ne nađem. Rastanak je naravno bio težak, ali pomisao da sam uskoro opet tu i da ću često biti tu, ipak ostavlja mjesta sreći. Molila bih sve koji su u mogućnosti donirati pelene, kozmetiku za bebe, vlažne maramice, sjedalice, hranilice, Čokolino, babymil, bočice i dudice da mi se jave na legalis.servis@gmail.com ili na 091 556 4449 -poručila je Dalija te istaknula kako je njena želja da se Kući ljubavi donira veliki televizor i DVD player na kojem bi mališani mogli gledati svoje crtiće.

- Svim firmama čija bilanca blista i koje su imale tu sreću da im je poslovanje dobro, ovo je prilika da podjele svoje blagostanje s drugima i da mi se jave ako su u mogućnosti donirati-zaključila je Dalija i pozvala sve koji ljude dobre volje da budu ambasadori smijeha i radosti.