°C 23

Lukavec domaćin Svjetskog prvenstva u kotlovini

13.03.2017.

ivana

Dugo traje veliko nacionalno natezanje o izvornosti, starosti i primatu dične institucije zvane kotlovina, no ono što najbolje znaju o njoj sada će moći primijeniti i Turopoljci, i Samoborci, čak i Mađari jer se u Lukavcu 22. travnja organizira Prvo svjetsko prvenstvo u pripremanju kotlovine.

Organizator velikog natjecanja u kotlovini je Rotary club, a bit će to ukusni gastro dodatak turopoljskom Jurjevu koje se održava tog vikenda u Lukavcu. U cijelu priču uključio se i Rene Bakalović koji je najavio kako će se na Prvenstvu predstaviti i radikalne novosti poput jadranske kotlovine.

-Motiva za sudjelovanje je bezbroj: prije svega djelatno će se propitati razni pristupi i stilovi kotlovine. Ispitat ćemo nešto više o maglovitom srednjovjekovnom porijeklu i raširenosti ovog načina pripreme hrane kojemu korjeni jesu po svemu sudeći ovi naši sjeverozapadno hrvatski, ali je razgranatost svakako prelazi naše granice, u najmanju ruku na zapad u Sloveniju i istok u Mađarsku-poručio je Rene Bakalović na stranici Gastronomadi.

Prvo svjetsko prvenstvo u pripremanju kotlovine vodit će Drele. Cijelo natjecanje imat će i humanitarnu notu, a to je donacija i nabava opreme za podršku ranom dječjem razvoju  Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica.