°C 2

Pobjednik ovogodišnjeg Oscara u Kinu Gorica

06.03.2018.

Ivana Crnković

Večeras i u srijedu s početkom u 20 sati u kinu Gorica možete pogledati apsolutnog pobjednika ovogodišnje dodjele filmske nagrade Oscar.

S četiri zlatna kipića to je film Guillerma del Toroa "Oblik vode" u kojem glavnu ulogu tumače Sally Hawkins, Octavia Spencer i Michael Shannon.

Film je nominiran za nagradu Oscar u 13 kategorija, a osvojio je Oscara za najbolji film,za najbolju režiju, najbolju glazbu i scenografiju.

Sally Hawkins tumači lik žene zaposlene u vladinom laboratoriju maksimalne sigurnosti, koja žudi s nekim stvoriti odnos. No, to se sve promijeni kada otkrije da se u laboratoriju čuva neobično biće, koje ima nevjerojatne ljudske karakteristike. Njih dvoje stvore neobičnu povezanost, unatoč protivljenju nemilosrdnih čuvara.

 

Još jednog dobitnika ovogodišnjeg Oscara pogledajte od 9. do 14. ožujka u 20 sati (nedjeljom u 20:30). Riječ je o filmu "Fantomska nit" koji je nagrađen Oscarom za najbolju kostimografiju.

U londonskom svijetu mode 1950-ih godina, beskompromisni krojač dobije narudžbu s kakvom se dotada nije susreo - kreirati odjeću za pripadnike visokog društva te samu kraljevsku obitelj.

Osoba je to beskonačne kreativno-stvaralačke niti, no ograničenih socijalnih vještina. Njegova fantomska nit zasigurno će zaintrigirati publiku i uvesti ju duboko u život Londona druge polovine dvadesetog stoljeća.