°C 17

FOTO: Na Gastro meniju tuna s roštilja, kotlovina, crni rižoto, štrukli s tropom...

14.10.2018.

Ivana Ćurić

U 12:30 sati otpočeo je veliki nedjeljni ručak u sklopu Gastro Turopolja koji se danas održava na prostoru kod Muzeja Turopolja.

Dijeli se na tisuće porcija od prave domaće turopoljske kotlovine do delicija s juga Hrvatske.

-Nemrem ih toliko brzo servirati koliko se brzo pojedu-komentirao nam je gospodin Stjepan Čunčić iz Plemenite opčine turopoljske koji je posjetiteljima ponudio turopoljske kanape sa špekom od turopoljskog pajceka.

Uz mirise koji se šire oko Muzeja Turopolja nije teško stati u red za kupone za ručak ili porciju jer prizori i mirisi garantiraju finu hranu, a svatko je mogao izabrati nešto po svom guštu.

-Odabrala sam crni rižoto od Mon Amija i famozan je! Svake sam godine na Gastru i ove je godine najbolje do sada jer su manifestaciju raširili na veći prostor tako da se nađe mjesta za svakoga-rekla nam je Anamarija M. iz Vukovine.

Na izbor je najviše ipak bilo kotlovine jer su se upravo u spravljanju ovog jela natjecale brojne ekipe, većinom goričkih dobrovoljnih vatrogasnih društava, a u posljepodnevnim satima očekuje se proglašenje pobjednika o čemu odlučuje žiri predvođen Tomislavom Špičekom.

Gastru su se tradicionalno pridružili gosti iz Bilja, Lastova i Korčule pa čak i Gastro apostoli koji su predstavljali Žumberačke vile. Na jelovniku su bila razna jela od poznatih grof rolica, skradinske torte, tune na roštilju, šarana na rašljama, a nije nedostajalo ni domaćih suhomesnatih proizvoda, dobre kapljice, štrukli s tropom, ni domaćih tradicionalnih kolača.

U iščekivanju pobjednika u pripremi kotlovine i druženju uz gastro ručak posjetitelje zabavlja TS Harmonija i nezaobilazni meštar Davor Dretar Drele. Predstavili su se i "poduzetnici" iz goričkih vrtića i brojni medari čije proizvode posjetitelji mogu kupiti na ovom gastro događanju.