°C 3

Omeo lopova u provali: Dobar susjed-siguran stan!

10.02.2018.

Ivana Crnković

Ukupno 22 razna događaja zabilježila je velikogorička policija u vremenu od 3. do 9. veljače. Od toga je bilo sedam kaznenih djela, dva nasilja u obiteljima i osam prometnih nezgoda.

Slučaj u Novom Čiču pokazao je javnosti što znači policijski slogan "Dobar susjed-siguran stan!" Naime, obilazeći kuću susjeda koji je trenutno u Njemačkoj, jedan Novočičanin omeo je provalnika u akciji. Nepoznati počinitelj 6. veljače je ušao u dvorište i odstranio stakleni prozor na garaži. Potom je ušao u garažu koja je povezana s podrumom kuće čiji je vlasnik izbivao. No, njegovo komešanje primijetili su sujedi koji povremeno obilaze kuću prijatelja i tako su ga omeli u namjeri da što ukrade iz kuće. Nepoznati počinitelj zatim je pobjegao s mjesta događaja.

Iako se često upozorava građane da ne ostavljaju vrijedne stvari u automobilima, jedna Velikogoričanka zaboravila je upravo na to. Nakon što je dovela dijete u vrtić u Pucekovićevoj ulici ostavila je torbicu u vozilu. To je iskoristio nepoznati počinitelj koji je provalio u automobil i ukrao torbicu u kojoj se nalazio novčanik s dokumentima  novcem te naočale i mobitel. Šteta iznosi oko 2.500 kuna.