Novosti Sport Događanja

Anamaria Kovčalija brončana na seniorskom prvenstvu Hrvatske: Čestitke curama što su uopće nastupile

31.05.2021. / Damir Žbulj

Nakon preduge pauze zbog pandemije koronavirusa, poslije nestvarnih 15 mjeseci bez natjecanja, napokon se i taekwondo vratio na hrvatska borilišta.

U organizaciji Hrvatskog taekwondo saveza i domaćina TKD kluba Zadar održano je prvenstvo Hrvatske za seniorke i seniore.

"U takvim nestvarnim uvjetima, gdje nam većinu vremena nije bilo dozvoljeno niti treniranje, uspjeli smo na natjecanje poslati naše dvije sportašice, Anamariju Kovčaliju i Lanu Maletić," javio nam je trener i tajnik TKD kluba Velika Gorica Igor Matić.

Anamaria je u kategoriji do 62 kilograma uspjela doći do svoje 11. medalje na državnim prvenstvima, što je svakako impresivan rezultat. Kovčalija je bila i kadetska i juniorska i U21 prvakinja Hrvatske, dok je u seniorskoj konkurenciji prijašnjih godina doći do titule viceprvakinje.

Ove je godine stigla do bronce, nakon pobjede nad Lucijom Hrebac i poraza od nove prvakinje Hrvatske Lucije Domić iz splitskog Marjana. Srebrna je bila Bruna Vuletić, također iz Marjana, dok je broncu još zaslužila i Ivana Arelić iz sesvetskog Oriona.

"Na natjecanju je kod većine sportaša bilo očito, osim kod onih koji su imali priliku trenirati jer su kategorizirani sportaši, nedostatak treninga. No, unatoč limitiranosti treninga naša Anamaria je uspjela doći do brončane medalje," pojasnio je Matić.

Lana Maletić, koja je po svojim godinama još uvijek juniorka, izgubila je borbu za medalju, bronca je zasluženo pripala iskusnijoj Antoniji Krajinović iz TKD Dubrava.

"Čestitke curama što su uopće nastupile, a Ani velike čestitke na brončanoj medalji," poručio je za kraj Matić.

Podijeli