Novosti Sport Događanja

Ante Budimir željno iščekuje nastup za Vatrene u svojoj Velikoj Gorici: Svi imamo isti cilj!

31.05.2021. / Damir Žbulj

Ante Budimir, uspješni velikogorički nogometni internacionalac, s nestrpljenjem iščekuje prijateljsku i pripremnu utakmicu hrvatske reprezentacije s Armenijom, koja će se u utorak odigrati na našem Gradskom stadionu.

Ante je po prvi puta u kadru Vatrenih za neko veliko natjecanje, a imat će priliku i zaigrati u 'najdražem dresu' i na stadionu gdje je započeo svoju nogometnu karijeru u našem velikogoričkom Radniku.

Igrao je i za Goricu, a prije nego se skrasio u Španjolskoj nastupao je za brojne klubove, od zaprešićkog Intera i Lokomotive preko njemačkog St.Paulija i talijanskih Crotonea i Sampdorije. Pažnju je na sebe skrenuo nastupima u Mallorci, a posljednju sezonu odradio je na posudbi u Osasuni, kojoj je svojim golovima pomogao da zadrži prvoligaški status.

Za Hrvatsku je u manje od godinu dana upisao sedam nastupa, zabio je jedan pogodak, a nadamo se kako će se taj broj uskoro povećati. Prvo u utorak od 18 sati protiv Armenaca, a onda i na Europskom prvenstvu, u okršajima s Engleskom, Češkom i Škotskom.

"Uzbuđen sam. Imao sam priliku biti na standardnim okupljanjima, utakmicama, ali ovo je nešto drukčije. Biti od 0 do 24 sa suigračima, stožerom i svom ekipom koja je oko nas je posebno. Tek smo na početku, sve će ovo još potrajati, imamo vremena za upoznavanje i jako se veselim Euru," otkrio je Budimir, koji nije prva napadačka opcija izbornika Dalića, ali važno ja da se na Antu može osloniti.

"Definitivno imamo jako kvalitetnih igrača u ofenzivnom dijelu momčadi. Ne bih tu govorio o nekakvoj konkurenciji, mislim kako svi imamo isti cilj, svi želimo biti na maksimumu i svi želimo biti dio ekipe. Posvećen sam treninzima, želim biti u što boljem izdanju i naravno poštujemo sve odluke izbornika," dodao je 29-godišnjak.

Otvaranje Eura bit će 13. lipnja na Wembleyju.

"Očekujem da otvorimo Euro kompaktni, s idejom da znamo što želimo. Vjerujem u nas, vjerujem da možemo proći skupinu i onda sigurno nakon toga svašta se može dogoditi. Najbitnije je da kroz ove pripreme i prijateljske utakmice da se što bolje upoznamo, da što bolje izvježbamo te neke detalje i da 13. lipnja na Wembleyu budemo pravi," istaknuo je Budimir pa se osvrnuo na sjajnu sezonu u Osasuni:

"Moja klupska sezona je bila specifična. Stigao sam u Osasunu posljednjeg dana prijelaznog roka, dobio sam koronu i jednostavno upoznavanje s ekipom, prvi treninzi i utakmice bile su tek u studenome. Možda je sve to trajalo, ali kraj sezone je bio najbolji za mene i nadam se i vjerujem da će se to nastaviti i u reprezentaciji.

"Bio sam koncentriran, probao sam biti spreman za sve, ući s klupe, na poluvremenu ili biti u prvih 11. Mislim da mi je to solidno prošlo za rukom. Definitivno biti u nekoj stvari najbolji veliko je priznanje. Drago mi je zbog toga. Volim taj dio nogometne igre, centaršuteve, volim napadati loptu i ako je Benzema u tome iza mene, a smatram ga najboljim napadačem u La Ligi, to je uspjeh..."

"Pomogli su mi u tome puno i suigrači."

Još uvijek ne zna gdje će iduće sezone igrati, u Mallorci, Osasuni ili možda nekom od španjolskih ili europskih velikana. Puno toga ovisit će i o tome hoće li dobiti priliku na Euru i kako će ju eventualno iskoristiti.

"Moja budućnost u Osasuni ne ovisi baš o meni. Ono što sam trebao sam napravio, odluke su sada klubova i to sada puštam na stranu. Sad znam što je ispred mene i što nas sve očekuje i to je najvažnije."

"Nitko ne dolazi ovdje da se ne nada i da ne želi. Tu sam, unutar 26 igrača koji imaju tu privilegiju. Dajem svoj maksimum, nastojim biti spreman za ono što me čeka. Ne želim se time zamarati, može biti jedna minuta, pola sata ili cijela utakmica. Svi znamo što svatko od nas misli, ali ja želim biti spreman za ono što dolazi," naglasio je još jednom.

Poseban je osjećaj bio gledati finale Lige prvaka i navijati za Matea Kovačića u reprezentativnom okruženju, s velikanima poput Modrića, Perišića ili Lovrena, koji su također osvajali Ligu prvaka.

"Ovo je deveti puta u nizu da je Hrvat osvojio Ligu prvaka i po prvi puta sam finale gledao ovako u krugu reprezentacije. Gledali smo zajedno, bilo je jako lijepo, a poseban je osjeća kada shvatiš da je oko tebe ima igrača koji su također osvojili Ligu prvaka. Baš je bilo posebno."

Vatreni će tijekom Eura boraviti u Rovinju i od tamo putovati na utakmice. 

"Ostajemo u Rovinju, sad nas još čeka ta utakmica u Velikoj Gorici, veselimo se," poručio je za kraj Ante.

 

U Velikoj Gorici će napokon nastupiti i Marcelo Brozović, koji će i ovog ljeta, baš kao i prije tri godine u Rusiji na Svjetskom prvenstvu, biti jedna od glavnih karika uspjeha Vatrenih.

(Foto: Srecko Niketic/PIXSELL)

 

Podijeli