Novosti Sport Događanja

[VIDEO] Brozović izašao zbog ozljede, Vatreni u subotu idu u borbu za broncu!

14.12.2022. / Damir Žbulj

Hrvatska nogometna reprezentacija nije se uspjela plasirati u novo finale Svjetskog prvenstva, nakon što je prije četiri godine u Rusiji osvojila srebro i titulu svjetskog viceprvaka...

U polufinalnom okršaju s Argentinom, na katarskom stadionu Lusail, Dalićevi izabranici nisu imali šanse, kako protiv raspoloženih Argentinaca, tako niti protiv talijanskog suca Orsata, koji je svojim odlukama usmjerio ovaj dvoboj...

Nakon evidentne pogreške pred argentinskim golom i nedosuđenog kornera za Hrvatsku krenula je akcija iz koje su se Vatreni našli u rezultatskom minusu. Alvarez je izašao sam ispred Livakovića, a nakon sudara u našeg vratara Orsato je pokazao na bijelu točku. Siguran realizator kaznenog udarac bio je posebno raspoloženi Messi.

Ovaj pogodak unio je nervozu u hrvatske redove, a Argentinci su to nekoliko minuta kasnije znalački iskoristili, uz veliku dozu sreće. Ponovno je u prvom planu Alvarez, kojem loptu, uz puno odbijanaca, nisu uzeli ni Brozović, ni Juranović ni na kraju Sosa pa su Vatreni u nastavak dvoboja ušli s dva gola minusa.

Brozović je zbog problem s ozljedom izašao iz igre početkom drugog dijela, a sve je bilo odlučeno u 69. minuti, kad je poslije spektakularnog prodora Messija ponovno poentirao Alvarez, za konačnih 3:0 [VIDEO]. 

Ante Budimir nije dobio priliku u polufinalu, a nadamo se kako će naša 'bomba' iz Okuja biti spremna za subotu i veliki okršaj za brončanu medalju, koji će Vatreni od 16 sati igrati protiv poraženog iz susreta Francuske i Maroka.

"Osjetio je malo mišić, a mi ne želimo ga do kraja forsirati, pokušali smo ga sačuvati za drugu utakmicu," pojasnio je izbornik Dalić nakon utakmice pa dodao:

"Čestitam svojim dečkima na svemu što su napravili na ovom turniru. Preostaje nam skupiti se i podići se kako bismo pokušali osvojiti to treće mjesto!"

Možemo svi skupa biti ponosni na uspjeh hrvatske reprezentacije i u subotu im pružiti podršku kako bi se u Domovinu vratili s broncom oko vrata, baš kao što je to bilo one legendarne 1998. godine u Francuskoj.

 

(Foto: Goran Stanzl/PIXSELL)

 

Podijeli