Novosti Sport Događanja

Budimir protiv Cipra kreće od prve minute: Važno je da budemo kolektiv

27.03.2021. / Damir Žbulj

Velikogorički nogometaš Ante Budimir zaigrat će od prve minute u kvalifikacijskom ogledu za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Cipra, u subotu na riječkoj Rujevici od 18 sati.

Nakon iznenađujućeg poraza od Slovenije prije nekoliko dana pobjeda nad Cipranima je veliki imperativ, a za to bi se trebao pobrinuti i Budimir, kojem će ovo biti šesti nastup za Vatrene.

Debitirao je lani u listopadu, u prijateljskom susretu kod Švicarske, u studenome je zabio i svoj prvi pogodak u 'kockastom' dresu, na gostovanju u Turskoj.

U porazu u Ljubljani je dobio zadnjih 20-ak minuta, no, izbornik Dalić je valjda nakon te utakmice shvatio kako izostankom Petkovića i nema neku alternativu i da treba u prvih 11 staviti i Budimira.

Posted by Hrvatski nogometni savez on Friday, March 26, 2021

Utakmica s Cipranima bit će tako za Antu od velike važnosti.

“Poslije poraza od Slovenije puno smo razgovarali i želimo sutra na terenu biti momčad. Cipar je dobro organizirana momčad koja se brani s puno igrača. Razgovarali smo i o prošloj, i o ovoj utakmici, treba napadati dubinu, prostor iza leđa protivničke obrane. Moramo biti koncentrirani i strpljivi, to je to. Nadam se da ćemo u igri prema naprijed uspjeti napraviti priliku više i pobijediti. Moramo pustiti na stranu takozvane individualne utakmice, važno je da budemo kolektiv. Niti ću ja, niti će itko drugi sam pobijediti utakmicu, bitno je da budemo kao jedan i po tom pitanju napravimo iskorak," najavio je Budimir.

“Ciprani stoje dosta gusto, vrlo su agresivni i kad god imaju pozitivan rezultat sto posto su u utakmici, živi i organizirani. Imaju kvalitetnog napadača, ali, općenito govoreći, rijetko je koja velika momčad na početku kvalifikacija bila uvjerljiva. Evo, Španjolska je remizirala s Grčkom 1:1, Portugal se namučio protiv Azerbajdžana. Utakmice su dosta izjednačene, bez obzira o kojim se protivnicima radi. Dakle, moramo biti usredotočeni na nas, svatko mora dati maksimom i u tom će slučaju do izražaja doći naša kvaliteta," prenosi hns-cff.hr razmišljanja 29-godišnjeg velikogoričkog nogometnog internacionalca, koji se svakim nastupom bori za svoje mjestu među Vatrenima na ovogodišnjem Europskom prvenstvu.

U početnoj postavi protiv Cipra naravno je i Marcelo Brozović, a od prve minute kreću još i vratar Livaković, Vrsaljko, Lovren, Ćaleta-Car i Barišić, Modrić, Pašalić, Perišić i Brekalo, iza Budimira.

🔥 Početna postava Hrvatske! 🇭🇷🇨🇾

Posted by Hrvatski nogometni savez on Saturday, March 27, 2021

Podijeli