Novosti Sport Događanja

Budimir u Kopenhagenu čeka novu priliku, Dalić zadovoljan njegovim partijama: Uvijek nastojim obaviti puno posla za momčad

10.06.2022. / Damir Žbulj

Naš Velikogoričanin Ante Budimir jako se dobro sjeća Parken Stadiona u danskom Kopenhagenu! Lani je tamo debitirao za Vatrene na Europskom prvenstvu, u 'ludoj' utakmici osmine finala protiv Španjolske.

Hrvatska je u posljednjih 15-ak minuta ušla sa zaostatkom od 1:3, ali je golovima Oršića i Pašalića u samoj završnici uspjela izboriti produžetke.

Budimir je u igru ušao u 79. minuti umjesto Kovačića i bio je dio fantastičnog hrvatskog povratka.

Međutim, Španjolci su u prvom produžetku zabili još dva komada, a Budimir može žaliti za velikom prilikom koju je propustio na početku drugog produžetka.

Baš kao što može žaliti i za velikom šansom koju nije iskoristio prije nekoliko dana na Poljudu protiv Francuza...

No, nije odigrao lošu utakmicu. Dapače. Sjajno se nosio s francuskim stoperima, otvarao je prostor za svoje suigrače i nadamo se kako će u Kopenhagenu protiv Danaca biti malo ubojitiji pred suparničkim vratima.

“Činjenica je da napadaču uvijek nedostaje pogodak kad ne zabije. Međutim, ako stavim na stranu da nisam zabio gol u toj prilici, unutar utakmice ima puno detalja, drugog rada koji je itekako bitan. Uvijek nastojim obaviti puno posla za momčad, naravno da svaki napadač traži pogodak, ali ne želim da mi to bude primarni cilj. Najvažnije je dati maksimum, biti dobar u polju i pomoći momčadi, a gol će doći, u to sam siguran. Predosjećaj? Osjećam se dobro, zadovoljan sobom i to je to, a vidjet ćemo što će iz toga proizaći”, ističe Budimir, koji je svjestan zahtjevne utakmice u Kopenhagenu protiv Danske.

“Znamo da igramo s momčadi koja je prva na ljestvici sa stopostotnim učinkom, ali puno ovisi o nama. Imamo dovoljno vremena za pripremiti utakmicu i idemo korak po korak. Imamo kvalitetan roster, širinu kadra, što je odlično. Vidjet ćemo za koga će se izbornik odlučiti, ali siguran sam da će svi dati maksimum”.

Budimir je za Vatrene upisao 11 nastupa te je zabio jedan pogodak i upisao jednu asistenciju.

Na početku Lige nacija u Osijeku protiv Austrije je ušao s klupe za posljednjih pola sata, dok je u remiju protiv Francuske krenuo od prve minute, a na terenu je proveo 69 minuta.



Protiv Danaca bi ponovno mogao svoju priliku čekati s klupe.

“Svi smo si draži i ljepši kad uzimamo bodove. Naravno da bod protiv svjetskih prvaka dobro dođe, za samopouzdanje, ali i ono što je ispred nas. U tom duhu moramo pristupiti utakmicama koje dolaze. Danska je kompaktna momčad koja zna što želi, ima kvalitetu i širinu kadra, ali… Znamo da smo u elitnoj skupini, gdje nema laganih protivnika," rekao je Budimir, piše hns-cff.hr.

Hrvatska je posljednji put igrala s Danskom na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, na svom putu prema povijesnom finalu, srebru i tituli svjetskog viceprvaka, koju će braniti za nekoliko mjeseci u Kataru.

Vjerujemo kako će Budimir biti dio te ekipe!

Izbornik Zlatko Dalić komentirao je njegove zadnje nastupe i nije bio nezadovoljan...

“U Osijeku nismo dali gol, promašili smo i neke jako dobre prilike. Protiv Francuske smo zabili iz penala, nismo imali realizaciju, očito je da nam to nedostaje. Moramo se popraviti u tom dijelu, imali smo posjed, ali moramo biti konkretniji i okomitiji. Nismo se baš najbolje pokazali u te prve dvije utakmice. Budimir? Odigrao je dobru utakmicu, dao je ritam u fazi obrane, bio je agresivan i oduzeo je puno lopti. Minus je realizacija, imao je jednu šansu. Međutim, pokazao je kako napadač treba raditi za ekipu, znali smo njegovu kvalitetu, on je sebi uvećao šanse," poručio je Dalić.

U drugoj utakmici trećeg kola naše skupine A1 sastaju se Austrija i Francuska.
 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

 

 

 

(Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

Podijeli