Novosti Sport Događanja

Čagalj slavljenički krenuo u avanturu s Gradićima, Polet u Buševcu napunio mrežu Sutle Laduč!

22.08.2022. / Damir Žbulj

Odlično je u novu natjecateljsku sezonu krenuo Igor Čagalj, novi trener Gradića, koji su u prvom kolu Kupa Nogometnog saveza Zagrebačke županije s 2:0 slavili na gostovanju kod Mladosti iz Klinča Sela!

Sredinom prvog poluvremena strijelac je bio Krešimir Budimir, dok je 15-ak minuta prije kraja konačni rezultat postavio Matej Godinić.

U početnoj postavi bili su vratar Vedran Beblek, David Posavec, Igor Cindrić, Toni Borovac, Josip Hrženjak, Leon Šuman, Vid Belčić, kapetan Krešimir Budimir, Filip Božić, Domagoj Abramović i Matej Godinić. Početkom nastavka ušao je Marin Sudar, dok su zadnjih pola sata zaigrali i Nikola Matulić, Sandro Fridrih i Stjepan Pralas. Na klupi su ostali vratar Matej Božurić, David Ćaćić i Andrija Cerovski.

Gradići su pod vodstvom Marka Biljana imali 'proljeće iz snova' pa se nadaju kako će tako nastaviti i u novoj sezoni, s novim trenerom i malo izmijenjenim kadrom. Start je bio odličan, a prvi izazov u četvrtoligaškom društvu bit će na igralištu u Gradićima protiv Rugvica Save u prvom kolu 4. NL Središte Skupina B.

Polet iz Buševca je u prvoj službenoj utakmici u novoj sezoni bio uvjerljiv protiv Sutle Laduč, a trener Josip Rožić može biti zadovoljan izvedbom svojih nogometaša.

Golijada je krenula u 23. minuti, kad je Ivan Zagorec dao svoj prvi pogodak, a ubrzo je domaćima posao olakšao vratar Sutle Laduč Hrvoje Galić, koji je namjerno igrao rukom izvan svog kaznenog prostora te je spriječio izglednu šansu za gol Poleta.

Brojčanu prednost ekipa iz Buševca je potvrdila u nastavku, prvo je Zagorec realizirao kazneni udarac, a posao su zaključili Zvonimir Matušin i Ivica Sučić, koji su se također upisali u listu strijelaca u sigurnoj 4:0 pobjedi.

U prvih 11 trenera Rožića bili su vratar Hrvoje Bradić, David Đuretić, Daniel Brajković, Filip Dejanović, Damir Baćan, Marijo Pejak, Zvonimir Matušin, Bruno Šestak, Filip Cvitanović Ivan Zagorec i Damir Milanović, koji je još uvijek spreman za ovu razinu nogometa. Barem za jedno poluvrijeme. Umjesto njega je u nastavku ušao Marko Župetić, a doprinos u pobjedi dali su još i Leonardo Janječić, Stjepan Cavrić i strijelac Sučić, koji je u 72. minuti na teren ušao upravo umjesto Zagorca.

Polet u novu sezonu u Jedinstvenoj županijskoj nogometnoj ligi kreće u subotu, na gostovanju kod Jaske Vinogradar u Jastrebarskom.

Obrezinska Mladost u nedjelju ide na noge Strmcu, Kupa u Pokupskom čeka Zrinski iz Farkaševca, u Kučama se igra derbi Turopoljca i Klasa iz Mičevca, a u Lomnici nas čeka veliki okršaj s Meštricom!

 

-->>> Nagrada za 90. rođendan: Ban Jelačić zaslužio mjesto među četvrtoligašima pa pobjednički krenuo u novu sezonu slavljem u Kupu NSZŽ

Mjesto u osmini finala Županijskog kupa osigurao je i vukovinski Ban Jelačić, koji je u subotu eliminirao Naftaš Ivanić.

-->>> Pobjednički start Mraclina pod vodstvom Marijana Dužića: Pojačanja Đebro i Lučić odmah počeli tresti suparničke mreže

Prvu prepreku prošao je i Mraclin, koji je bio uspješan kod Rugvica Save.

Podijeli