Novosti Sport Događanja

Črnko je već imao spremnu zamjenu: Goricu preuzima bivši makedonski izbornik, koji je njihovu reprezentaciju odveo na Euro

27.08.2022. / Damir Žbulj

Stranac na klupi Gorice pokazao se i u slučaju Valdasa Dambrauskasa kao sjajno rješenje pa će sada to turopoljski prvoligaš pokušati ponoviti s 46-godišnjim makedonskim nogometni stručnjakom Igorom Angelovskim.

Znakovito je kako je novi trener predstavljen samo nekoliko sati nakon otkaza Samiru Toplaku pa je sasvim izgledno kako su kontakti postojali i ranije i kako je Angelovski bio u 'niskom startu' i kako se čekao novi slab rezultat.

On je stigao u petak protiv Istre i predsjednik Črnko napravio je ekspresnu zamjenu na klupi.

Angelovski je trenerski posao počeo u Rabotničkom, s kojim je odmah osvojio duplu krunu u Makedoniji, u konkurenciji tada jakih Vardara i Škendije. U drugoj sezoni je bio drugi, a obranio je trofej u Kupu.

Preuzeo je tada reprezentaciju, gdje je izbornički posao obavljao šest godina.

"Ostvarili smo povijesni uspjeh plasmanom na Euro 2020. godine po prvi puta i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo pobijedili smo Njemačku 2:1 u gostima i vrlo sam ponosan na te rezultate. Sada me čeka novi izazov i vrlo motiviran ulazim u to," rekao je na predstavljanju.

"Moram zahvaliti predsjedniku Črnku na odluci da preuzmem Goricu, vrlo brzo smo se sve dogovorili i sretan sam zbog dolaska. Pratim sve utakmice u hrvatskoj ligi još od kada sam bio izbornik Sjeverne Makedonije jer je puno igrača igralo u hrvatskim klubovima pa mogu reći da vrlo dobro znam situaciju u HNL-u. Zadovoljstvo je biti trener u ovoj ligi jer je iz godine u godinu sve kvalitetnija i naravno da je to onda velika motivacija za trenera!"

"Najbitnije mi je da budemo dobri kao tim, to nam treba biti na prvom mjestu, a pojedinci moraju biti dio tima i svaki igrač mora dati svoj maksimum u interesu kluba za ostvarivanje što boljih rezultata. Gorica posjeduje kvalitetu i mislim da upravo ona može donijeti bolje rezultate, to je i najveći razlog zbog kojeg sam pristao preuzeti klupu Gorice," posebno je naglasio Angelovski.

"Odluke o promjeni trenera su oduvijek meni osobno bile najteže, ali upravo takve odluke moraju biti na leđima predsjednika kluba. Želim se još jednom zahvaliti Samiru Toplaku i Branku Lađeviću na svemu pozitivnom što će u Gorici ostati iza njih. Igor Angelovski je naš izbor i uvjeren sam da će respekt koji je stvorio nakon sjajnih rezultata reprezentacije Sjeverne Makedonije uz nova iskustva pretočiti u novu dimenziju Gorice. Drago mi je da smo vrlo brzo dovršili ovaj posao i već danas smo svi zajedno na čelu s novim trenerom u pripremama za sljedeću utakmicu Gorice s Varaždinom," pojasnio je svoju odluku predsjednik Črnko.

Prvi izazov za novog trenera bit će iduće subote u Varaždinu.

 

 

(Foto: HNK Gorica)

 

Podijeli