Novosti Sport Događanja

Dalić ponovno pozvao Budimira: Tih osam dana u Dohi bit će jedan dobar 'team-building', cilj je još malo poraditi na zajedništvu

07.03.2022. / Damir Žbulj

Velikogorički nogometni internacionalac Ante Budimir ponovno se našao na popisu izbornika Zlaka Dalića, za nadolazeće dvije prijateljske utakmice u Dohi protiv Slovenije i Bugarske, koje će biti svojevrsna uvertira u Svjetsko prvenstvo na rasporedu krajem ove godine u Kataru.

Budimir je svoju posljednju utakmicu za Vatrene odigrao lani na Europskom prvenstvu, u osmini finala protiv Španjolaca, a nakon toga je propustio iduća okupljanja u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo zbog problema s ozljedama.

U svojoj Osasuni se nakon oporavka i povratka u momčad polako vraća u pravu formu, zabio je ove godine dva pogotka i zaslužio je biti uz bok Perišiću, Kramariću, Brekalu, Oršiću i Livaji.

Svoje standardno mjesto u sredini veznog reda hrvatske reprezentacije zauzet će i Marcelo Brozović, koji se naravno isto nalazi na Dalićevom popisu, uz Luku Modrića, Matea Kovačića, Marija Pašalića, Nikolu Vlašića, Lovru Majera i Kristijana Jakića.

Tri vratara u nadolazećim susretima bit će Livaković, Grbić i Ivušić, dok će za obranu biti zaduženi Vida, Lovren, Vrsaljko, Barišić, Ćaleta-Car, Juranović, Gvardiol, Sosa i Pongračić.


Hrvatska sa Slovenijom na stadionu Education City igra 26. ožujka, dok će s Bugarima snagu odmjeriti tri dana kasnije.

"Tih osam dana u Dohi smo zamislili kao jedan dobar 'team-building', jedno druženje i da se još malo više zbližimo. U posljednje vrijeme je uvijek na okupljanjima bio veliki pritisak, imperativ rezultata. Naravno, i sada ostaje taj imperativ, ali bit će to sve malo opuštenije. Cilj je pobijediti, ali isto tako i poraditi malo na zajedništvu i da tih osam dana iskoristimo maksimalno," najavio je izbornik, koji je otkrio kako će probati ove dvije utakmice odigrati s trojicom u zadnjoj liniji.



Podijeli