Novosti Sport Događanja

Damšo po prvi puta na međunarodnoj regati nakon olimpijske bronce: Čeka me 'pakleni' vikend!

07.07.2022. / Damir Žbulj

Rođeni Vukovarac, a posljednjih nekoliko godina ponosni Velikogoričanin Damir Martin spreman je za svoju prvu veliku međunarodnu utrku nakon prošlogodišnje olimpijske bronce osvojene u Tokiju!

Damšo se posvetio obitelji, supruzi Ivani i kćerkici Mari, ali i treninzima te je poslije nekoliko domaćih utrka vrijeme je za povratak među svjetsku elitu.

U švicarskom Luzernu održat će se treća utrka ovosezonskog Svjetskog kupa, a više od 600 veslačica i veslača iz 39 zemalja natjecat će se u 17 klasa čamaca.

Martina čeka pobjednik Svjetskog veslačkog kupa Oliver Zeidler iz Njemačke pa osvajač srebrne olimpijske medalje u Tokiju, Kjetil Borch iz Norveške, koji se vraća ove sezone nakon operacije. Francuzi su za ovu regatu ponovno podijelili svoje olimpijske prvake u dvojcu na pariće u dva samca, a bit će prisutni i osvajač brončane medalje prvog Svjetskog kupa u veslanju Graeme Thomas iz Velike Britanije, olimpijci Mindaugas Griskonis iz Litve, Luca Rambaldi iz Italije i Kaspar Taimsoo iz Estonije.

"Prijavljena su 32 čamca, jaka je konkurencija i vidjet ću pravo stanje forme. Zadovoljan sam sadašnjim tijekom priprema, koje nisu pripreme za ovu godinu već za iduće dvije godine gdje me čekaju kvalifikacije za Olimpijske igre. U Luzernu očekujem četiri dobre utrke, kvalifikacije i četvrtfinale u petak, polufinale u subotu i finale u nedjelju. Čeka me pakleni vikend i nadam se da će rezultati biti dobri.“ najavio je Damir, srebrni olimpijac iz Londona i Rio de Janeira te brončani iz Tokija, ali i višestruki svjetski i europski prvak, što u hrvatskom četvercu, što u samcu.

"Nakon dugo vremena bez pravih utrka veselim se novim borbama na regatnoj stazi!"

Luzern je jedna od najcjenjenijih svjetskih veslačkih regata i tradicionalno se u Švicarskoj održava završnica Svjetskog kupa.

Hrvatsku će još predstavljati i braća Sinković u dvojcu na pariće te sestre Jurković u disciplini dvojac bez kormilara, a sve utrke možete pratiti i na službenim stranicama www.worldrowing.com.

Podijeli