Novosti Sport Događanja

Derbi s Dinamom: Nešto će se i nas pitati

23.01.2021. / Damir Žbulj

Dolazak Dinama u Veliku Goricu uvijek je bio praznik nogometa, no, ove sezone okršaj trećeplasirane ekipe HT Prve lige protiv branitelja naslova ima epitet pravog derbija!

I to ne samo ovog kola...

Gorica je na otvaranju drugog dijela natjecanja remizirala u Puli, ali je Dinamo na Maksimiru poražen od Rijeke pa je prednost Plavih poslije 15 odigranih kola samo tri boda.

Međusobni omjer u dosadašnjim međusobnim prvoligaškim okršajima i dalje je 'debelo' na strani Dinama. Gorica je tek jednom uspjela odigrati 0:0 i osvojiti bod, svi ostali susreti otišli su na stranu hrvatskog prvaka.

Pokušavali su dobitnu kombinaciju složiti i Sergej Jakirović i Vladas Dambrauskas, vidjet ćemo što će ove subote od 17.05 sati pokušati smisliti Siniša Oreščanin.

"Pokušavamo gledati realno tu utakmicu. Odmah nakon završetka dvoboja u Puli znali smo da nismo bili na očekivanoj razini. Faza napada je bila problem, ali u ovom trenutku to je i očekivano, jer smo možda i premalo vremena proveli zajedno. Bit će to sve bolje i bolje, vjerujem kroz dva, tri tjedna će igrači sve 'pohvatati'. Optimisti smo, igrači su stvarno dobri i slušaju..."

"Svi zajedno smo svjesni kako smo mogli odigrati bolju utakmicu, ali bitno je znati razlog zašto nismo i zato smo optimisti," podvukao je trener Gorice, koji je na klupu sjeo početkom ove godine.

I dalje je van stroja kapetan Kristijan Kahlina, a na raspolaganju mu nisu ni Suk, Mitrović, Steenvoorden i Delfi.

"Stanje je slično kao i prije susreta u Puli. Samo će nam Musa biti na dispoziciji, sve ostalo je isto."

"O taktici neću, ali Dinamu naravno prepuštamo ulogu favorita. Gledao sam tu utakmicu protiv Rijeke i možemo ju opisati onim riječima - 'to je nogomet'. Moglo je završiti totalno drugačije da je Dinamo realizirao svoje šanse prije nego ih je Rijeka 'iskontrirala'. Ovakve utakmice daju i treneru i igračima dodatni motiv da se pripreme najbolje što mogu, a onda rezultat može otići na bilo koju stranu. Nešto će se i nas pitati," smatra Oreščanin, koji za vrijeme mandata u Hajduku također nije imao previše uspjeha u okršajima s Dinamom.

Doma je najljepše 🏠❤️ #backhome #oneteamonedream

Posted by HNK Gorica on Thursday, January 21, 2021

"Igrači će sigurno biti motivirani, siguran sam da neće biti sputani. Moja iskustva s Dinamom u Prvoj HNL nisu najbolja, imam tri poraza s Hajdukom, ali neki od njih nisu baš bili zasluženi. Njihova individualna kvaliteta uvijek izađe na vidjelo u tim utakmicama koje su 'li - la'. Oršić , Gavranović, Petković, Majer...

"Kad i momčadski ne odigraju ništa posebno, individualna kvaliteta zna odlučiti. To je njihova najveća snaga! Naša momčadska igra mislim kako im može parirati i nadam se stvarno najboljem," zaključio je strateg Goričana. 

DOLAZE U 'NAŠU KUĆU'

Aleksandar Jovičić 'spasio' je bod kod Istre 1961, a bez obzira na to što na čelu ima gadnu posjekotinu, za novi izazov nije upitan.

"Poslije utakmice u Puli otišao sam na šivanje, imam tri kopče i to mi je uspomena. Sve je dobro prošlo..."

"Naš plan je da im se suprotstavimo kao i svakoj drugoj ekipi. Ova liga je nepredvidiva i nema tu lakih i teških protivnika Sve utakmice su teške na svoj način i takva će naravno biti ova s Dinamom. Kao što je trener rekao, njima prepuštamo ulogu favorita, ali oni dolaze u 'našu kuću' i mi moramo ostaviti zadnji atom snage i nadamo se pozitivnom rezultatu. Ne smijemo im dozvoliti da se 'razmašu'..."

"Od Gavranovića i Petkovića sigurno prijeti najveća opasnost, to su igrači koji jednim potezom mogu odlučiti utakmicu, ali se i nadamo kako to ovaj put neće biti slučaj," smatra pouzdani stoper Gorice.

Bit će ovo deseti okršaj turopoljskog prvoligaša s Dinamom u posljednje dvije i pol godine. Bez obzira na sve, prva pobjeda i ne bi bila baš takva senzacija...

"Sjećam se te utakmice u Velikoj Gorici koja je završila 0:0, a mi smo imali dosta šansi koje nismo iskoristili. Nismo njima dozvolili neke prilike i tu smo bili najbliže pobjedi. Stvarno smo bili dobri, većinu utakmice smo igrali neki 'presing' i to može biti neki putokaz za novi okršaj," naglasio je Jovičić, koji je u Puli u izostanku Kahline nosio i kapetansku traku, sve dok u igru nije ušao Matija Dvorneković.

U prve dvije utakmice 17. kola HT Prve lige Osijek je bio uvjerljiv kod Lokomotive (0:3) te je privremeno preuzeo vrh ljestvice s 36 osvojenih bodova, tri više od Dinama, ali i uz dva odigrana susreta više.

Hajduk je s minimalnih 1:0 slavio u Šibeniku.

U subotu još Varaždin dočekuje 'zahuktalu' Rijeku, dok će u nedjelju Istra 1961 biti domaćin Slaven Belupu.

HT Prva liga:
1. Osijek 17 +12 36
2. Dinamo 15 +24 33
3. HNK Gorica 15 +13 30
4. Rijeka 12 +3 23
5. Hajduk 15 0 20
6. Slaven Belupo 15 -2 17
7. Šibenik 15 -9 13
8. Lokomotiva 15 -12 12
9. Varaždin 16 -14 12
10. Istra 1961 13 -15 10

Podijeli