Novosti Sport Događanja

Doček za pobjednike: Iz malo prilika zabijamo golove i nije to nikakva slučajnost nego kvaliteta

01.02.2021. / Damir Žbulj

Siniša Oreščanin upisao je na riječkoj Rujevici svoju prvu službenu pobjedu od kada je početkom godine iznenada sjeo na klupu Gorice umjesto Valdasa Dambrauskasa. Možda je slavlje trebalo doći i tjedan dana ranije protiv Dinama, no, kako se često kaže - treba se okrenuti prema budućim izazovima, a ne previše razmišljati o prošlosti.

Goricu već u srijedu gostuje u Varaždinu...

"Bila je ovo teško izborena pobjeda i kao prvo želim čestitati svim igračima i ljudima u klubu, zbog njih mi je najviše drago. Mogu reći da je utakmica bila očekivana, ovo je bila 'europska' Rijeka i osjetilo se to kroz igru. Prvih 20-ak minuta su bili puno bolji, malo smo se tražili, 'preživjeli' smo i onu stativu, ali kako je utakmica odmicala tu smo ih polako počeli kontrolirati, počeli smo bolje izlaziti kroz tranziciju, počeli smo osvajati lopte i onda je došao taj gol, koji je tu psihološku komponentu prebacio na našu stranu. Lakše smo disali, a protivnik je ipak postao nervozniji," analizirao je s laganim osmijehom na licu trener Oreščanin. Apsolutno zasluženim.

"Na poluvremenu smo malo porazgovarali, tražili smo model kako da ih zaustavimo. Znali smo da njihovih 70 posto akcija završava kroz centaršuteve i mislim kako smo tu odradili jako dobar posao. Za razliku od prošle utakmice, kad možda u tom segmentu nismo bili dobri."

-->> Gorica opet porazila Rijeku: Prvo slavlje Oreščanina, Lovrić preuzeo vrh ljestvice strijelaca

Imali su Riječani i u nastavku nekoliko sjajnih prilika, ali ono što nije na crti zaustavio Ivan Banić, pomogli su mu Joey Suk i Krešo Krizmanić, baš kao i ostali suigrači, koji su tijekom cijelog dvoboja pokazali pravi borbeni duh i zajedništvo. 

"U tim gužvama pred golom ponekad treba i malo sreće, kad se lopta odbija. Sretan sam i zadovoljan i ovo je jako važna pobjeda za neki naš 'klik' i daljnji rad," naglasio je strateg Goričana pa dodao:

"Mislim da ova pobjeda znači jako puno svima u klubu i baš nam je 'dobro sjela'."

"Goricu je i jesenas krasilo da iz malo prilika zabija golove i mislim da je to velika kvaliteta i da to nije nikakva slučajnost. Nije to nikakva sreća, nego kvaliteta."

-->> Čabraja potpisao za Dinamo: Feštom na Rujevici oprostio se od suigrača!

Varaždin je prije desetak dana na svom travnjaku također svladao Rijeku, ali su u prošlom kolu poraženi u Korpivnici kod Slaven Belupa. I dalje su pri dnu ljestvice te su s Lokomotivom i Istrom 1961 i dalje glavni konkrenti u toj borbi za prvoligaški spas.

"Očekuje nas specifičan teren, imat ćemo problema i s 'kartoniranim' igračima, ali sve će biti lakše s ova tri boda. Uživat ćemo malo u ovoj pobjedi, ali već od ponedjeljka se spremamo za Varaždin. Poštujemo ih, ušli su dobro u nastavak sezone, oni nemaju što za izgubiti i bit će to jedna otvorena i vrlo teška utakmica," najavio je Oreščanin.

Sada je već postala tradicija da najvjerniji navijači i zaposlenici kluba dočekuju igrače Gorice poslije velikih gostujućih pobjeda. Bilo je tako i nakon slavlja u Splitu protiv Hajduka, a ponovilo se to sada i nakon Rijeke.

Prije ili kasnije će Goričani dočekati i to veliko slavlje nakon Dinama...

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli