Novosti Sport Događanja

Enzo Šušković dokazao se i u europskoj konkurenciji!

30.09.2022. / Damir Žbulj

Mlada velikogorička nada borilačkog sporta, Enzo Šušković, u rujnu je nastupio na Europskom prvenstvu u sambu za mlađe juniore te je na kraju osvojio fantastično peto mjesto u svojoj kategoriji do 71 kilograma!

Natjecanje je održano u Novom Sadu, a Enzo je u prvom kolu svladao Talijana Roccamatisija, dok je u drugom nastupu bio uvjerljiv protiv Grka Kotzachristosa. Suparnik za ulazak u polufinale bio mu je Moldavac Peaticovschi, koji se na kraju pokazao kao prevelika prepreka.

Sambo je borilački sport koji je nastao spajanjem nekoliko vještina, a može ga se predstaviti i kao 'samoobrana bez oružja'.

Razvio se još u SSSR-u, prakticirale su ga elitne vojne postrojbe, a danas je spoj juda, jiu-jitsua, kickboxinga, tajlandskog boksa i boksa!

Enzo je aktualni dvostruki juniorski prvak Hrvatske, a u ožujku ove godine primio je nagradu od gradonačelnika Velike Gorice za svoja postignuća.

"Sambo je obrambena vještina slična judu s elementima hrvanja. Angažiran sam i u JK Fuji gdje pomažem trenerici u radu sa sportašima s invaliditetom, a radim to jer volim pomagati," poručio je tada Enzo.

Veselimo se njegovim novim nastupima, a sigurni smo kako će mladi Šušković i s velikih međunarodnih nadmetanja uskoro donositi medalje u svoju Veliku Goricu.

Hrvatska reprezentacija pod vodstvom izbornika Hrvoja Petranovića te trenera Dejana Gunjavića ostvarila je u Novom Sadu iznimne rezultate.

Lea Katarina Gobec članica SAMBO kluba ZAG u kategoriji -80 kg, sportski sambo osvojila je srebrnu medalju, te Joško Marković član SAMBO kluba CROWS u kategoriji combat sambo -79 kg osvojio je brončanu medalja. Izvrsne rezultate postigle su i članice SAMBO kluba MURSA Sara Matijević te Ivana Mandarić koje su u izuzetno teškoj konkurenciji osvojile peto mjesto, te je falilo malo sportske sreće za medalju, također malo sreće falilo je i Oliveru Makaroviću članu SAMBO kluba ZAG koji je osvojio peto mjesto. 

Treba se pohvaliti da su ove godine na Europskom prvenstvu Hrvatsku predstavljali i naši najbolji sudci Sana Višnjić te Josip Ivanišić kojim je pripala ova iznimna čast u velikoj sudačkoj konkurenciji da baš oni budu delegirani za najveće natjecanje, što je još jedan pokazatelj rasta samba kao sporta u Hrvatskoj.

Galerija slika

Enzo Šušković dokazao se i u europskoj konkurenciji! Enzo Šušković dokazao se i u europskoj konkurenciji! Enzo Šušković dokazao se i u europskoj konkurenciji!

Podijeli