Novosti Sport Događanja

Fućak zahvalio fizioterapeutima što su ga osposobili: Svaka im čast, a i meni što sam zabio!

09.04.2023. / Damir Žbulj

Slavlje protiv Osijeka možda će biti ključno u ovoj borbi Gorice za očuvanjem prvoligaškog statusa. Šibenik je u ovom kolu izgubio kod Jakirovićeve Rijeke, razlika je sada samo četiri boda, a idući dvoboj Goričani igraju upravo na Šubićevcu, gdje u izravnom okršaju imaju priliku smanjiti zaostatak za zonom spasa na samo jedan, jedini bod!

Prema viđenom ovog proljeća, Sopićeva momčad ima i snagu i kvalitetu i karakter da na kraju sezone ostvari svoj cilj.

Međutim, neće biti nimalo lako to ostvariti...

"U situaciji u kakvoj se nalazimo samo tri boda se pišu. Znamo gdje smo trenutno, i dalje smo zadnji. Znamo gdje na kraju želimo doći i nema tu puno pameti."

"Znao sam da će to biti utakmica u kojoj će jedan gol usmjeriti dvoboj. Bilo je dosta teško u drugom poluvremenu, zbog vjetra koji je pojačao. Imali smo malo sreće u prvom dijelu, kad smo dvaput blokirali udarce Osijeka, praktički na liniji. Ali, sreća prati hrabre. Imalo smo stvarno ponovno puno problema, kapetana Mrzljaka smo morali mijenjati u 15 minuti. Suk nije spreman za više od 20 minuta, cijeli tjedan nije trenirao i 'gospodin s Grobnika', koji je riješio ovu utakmicu, isto nije trenirao do četvrtka, tako da smo imali problema..."

"Situacija je takva da je na kocki opstojnost kluba. Dečki su se bacili na glavu i na kraju nas je pomazila sreća. Moram reći da smo drugo poluvrijeme dobro odigrali," naglasio je strateg Gorice.

Nakon slabijeg prvog dijela, Goričani su puno bolje odigrali u nastavku, a ponovno je taj 'detonator' bio ulazak Valentina Majstorovića.

"Promijenili smo Ndockyta na poluvremenu, iako nije loše odigrao, ali nam je trebala neka nova energija. Znali smo da to Majstorović ima u sebi, a Braliću i Steenvoordenu sam 'objasnio' da meni Mierez ne bi dobio skok toliko puta i da mi ne trebaju stoperi koji igraju 'u kravatama'. Mislim da je to drugo poluvrijeme bilo puno bolje i mislim da Mierez nije dobio neki važan ili ključan duel."

Pobjeda je proslavljena, u nedjelju će se slaviti Uskrs, a u ponedjeljak u popodnevnim satima kreću pripreme za 'utakmicu sezone'.

"Proslavit ćemo prvo Uskrs, u ponedjeljak treniramo popodne i krećemo s pripremama za petak. Mislim da u posljednjih šest utakmicama imamo taj nesretni poraz u Varaždinu, nitko nas nije nadigrao. Prije Dinama sam rekao za dolazak 'velike četvorke' - neka dođu. Evo, Osijek je bio prvi, s Dinamom smo bili 'al pari', bilo je neriješeno, sad idemo u Šibenik, a onda nam dolaze Rijeka i Hajduk. Sa svima ćemo se 'potući' i pokušat ćemo uzeti bodove koji ovom klubu znače opstojnost."

"Najvažnije je da sada saniramo ozljede i da sa što jačim snagama odemo u Šibenik - pa tko će koga..."

 


Junak 2:0 pobjede nad Osijekom [VIDEO] bio je Grobničanin Kristian Fućak, napadač koji je zabio oba pogotka, a ove zime je u Goricu stigao na posudbu - iz Osijeka!

Majstor je praktički cijeli tjedan imao problema s ozljedom, ali je stisnuo zube te je pokazao kako se bori za klub koji mu je dao priliku. Već je to pokazao i u dvoboju s Lokomotivom, kad je također odlučio utakmicu. Njegovi golovi pokazat će se presudnima u ovoj borbi za opstanak, ako Gorica uspije sačuvati prvoligaški status.

Zahvalio je fizioterapeutima Gorice, koji su ga osposobili za okršaj s 'njegovim' Osijekom.

"Mislim da smo kao ekipa pokazali jedan veliki karakter i da želimo ostati u Prvoj ligi i da se nismo predali. Mislim da se to vidjelo posebno u drugom poluvremenu, ta naša želja i na kraju nas je nagradilo. Želio bih pohvaliti naše fizioterapeute, koji me cijeli tjedan 'maze i paze' i hvala Bogu izdržao sam cijelu utakmicu. Svaka im čast, a i meni što sam zabio!"

Okršaj sa Šibenikom na Šubićevcu na rasporedu je u petak od 18 sati!

"Znamo što nas čeka u Šibeniku, znamo po što idemo tamo. Prenijet ćemo ovu dobru energiju i na pripremu te utakmice i idemo tamo pokazati što želimo!"

 

 

SUPERSPORT HNL
1. Dinamo 28 +39 63
2. Hajduk 28 +14 54
3. Osijek 28 +3 38
4. Rijeka 28 -2 38
5. Varaždin 28 -5 38
6. Slaven Belupo 28 -11 37
7. Istra 1961 28 -3 36
8. Lokomotiva 28 -3 33
9. Šibenik 28 -14 24
______
10. HNK Gorica 28 -18 20

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli