Novosti Sport Događanja

Gorica doživjela debakl bez Uljarevića i Majića: I Cinac nam se ozlijedio u desetoj sekundi, ali nije to razlog da smo izgledali tako sramotno

22.10.2022. / Damir Žbulj

Četvrti uzastopni poraz upisali su košarkaši Gorice, nakon što su teško stradali od sarajevskog Sparsa, u drugom nastupu na turniru ABA 2 lige u srpskom Zlatiboru.

Nakon uvodnog slavlja nad Zaboka, Bikovi su u domaćem prvenstvu poraženi u Sinju kod Alkara pa su 'pregaženi' doma od Šibenke, a nisu se dobro proveli niti protiv Vrijednosnica Osijek, na otvaranju regionalnog natjecanja.

Novi trener Vladimir Krstić propustio je većinu priprema za novu sezonu, jer je ovog ljeta bio član stožera hrvatske reprezentacije pa izgleda kao da ekipa još nije prihvatila njegovu viziju igre.

"Bili smo bez Majića i Uljarevića, a Cinac nam se ozlijedio u desetoj sekundi utakmice i to su tri igrača iz prve petorke. Ali, to nije razloga da smo izgledali ovako sramotno. Čestitke ekipi Sparsa, mladi su to dečki dobro vođeni s klupe, čvrsti, dobro pogađaju. Imali smo problema pod košem, promašili smo deset, 15 zicera, nismo pogađali slobodna bacanja, imali smo problema s tranzicijom i na kraju je to zaslužena pobjeda Sparsa," pokušao je pojasniti Krstić.

Gorica je tek u otvaranju utakmice bila ravnopravan suparnik, ali već u drugoj četvrtini Spars radi značajniju prednost, koju je do kraja utakmice samo povećavao...

Završilo je s uvjerljivih 103:70, a ovo je već drugi put ove sezone da su Bikovi primili 100 ili više poena.

 

Toni Jelenković predvodio je s 23 poena i pet asistencija, Mikšić je dodao 16 koševa, dok je Porobić uz deset poena imao i šest skokova.

Posebno se istaknuo novopridošli Amerikanac LeDay, koji je za 14 minuta sedam puta uputio loptu prema košu i nije zabio niti jednom!

Spars je imao šestoricu dvoznamenkastih, a prvo ime bio je Jović s 19 koševa.

Prilika za prekid negativnog niza bit će u nedjelju na gostovanju kod Bosca, a nakon toga nas očekuje prava košarkaška 'poslastica', jer u Gradsku sportsku dvoranu, 30. listopada, stiže Cibona. Nadamo se kako će Krstićeva momčad do tada uhvatiti pravu formu i kako će protiv Kapuste, Bakovića, Mazalina, Majcunića i bivšeg trenera Sesara ipak izgledati kao ozbiljan suparnik.

Podijeli