Novosti Sport Događanja

Gorica niti s igračem više nije uspjela dobiti Slaven Belupo

31.10.2022. / Damir Žbulj

Dojam je da se igralo do sutra, Gorica ne bi s igračem više zabila još jedan gol Slaven Belupu...

Okršaj 15. kola SuperSport HNL-a trebao se igrati u nedjelju, ali je odgođen zbog magle. Vremenski uvjeti su u ponedjeljak u ranim popodnevnim satima bili povoljniji, ali Goričani nisu bili previše raspoloženi za nogomet, iako im je ovo bila jedna od ključnih utakmica jesenskog dijela sezone.

Trener Igor Angelovski iznenadio je s početnom postavom u kojoj je bio 17-godišnji Luka Kapulica, no, talentirani mladić je u potpunosti opravdao povjerenje te je s nekoliko dalekometnih udaraca potvrdio kako ima veliki potencijal. U prvih 11 bio je i crnogorski napadač Nikola Vujnović, koji se također iskazao, pogotkom za konačnih 1:1 na samom finišu sudačke nadoknade prvog poluvremena.

 

No, otvaranje dvoboja pripalo je gostima iz Koprivnice, koji su svim snagama krenuli prema golu Banića, baš onako kako smo očeklivali da će Gorica krenuti prema golu gostiju. Prvo je Krstanović bio zamalo prekratak za ubacivanje Hoxhe na peterac, a nekoliko minuta kasnije je u kazneni prostor ubacio Talys, a Bosecov pokušaj majstorski je zaustavio vratar Gorice. No, već iz idućeg ubačaja iz kuta Zirdum je nadvisio Steenvoordena i loptu glavom elegantno smjestio u mrežu.

Ključni trenutak dogodio se u 21. minuti, kad je Kocijan zaradio drugu javnu opomenu suca Bebeka i raniji odlazak u svlačionicu. 

Ipak, domaćin je u preostalih 70-ak minuta tek uspio izjednačiti, ali nije u potpunosti iskoristio brojčanu nadmoć pa je Angelovski i u svom devetom prvenstvenom nastupu na klupi Gorice ostao bez pobjede.

U ravnopravnom odnosu snaga na travnjaku teško da bi Gorica osvojila i ovaj bod...

Uspio je Vujnović svladati Čovića, nakon što je ubacio Raspopović, a Keita mu spustio loptu na peterac, ali u nastavku utakmice turopoljski prvoligaš jednostavno nije znao kako do još jednog pogotka, koji bi vratio nadu i optimizam u goričku svlačionicu.

Početkom drugog poluvremena još je najbliže zgoditku bio Krstanović, koji je pucao pored Banićevog gola, dok je Gorica s druge strane travnjaka dominirala u posjedu, ali bila je to jalova 'dominacija', bez pravog plana igre, a što je najgore i bez pravih prilika i neke velike opasnosti za gol Slaven Belupa. 

Gorica je i dalje na zakucana za dno ljestvice, sada sa sedam osvojenih bodova, pet manje od Rijeke, šest od Šibenika i sedam od Lokomotive. Nije to neki veliki zaostatak, ali kako izgleda ova momčad pod vodstvom Igora Angelovskog, navijači Gorice imaju s pravom razloga za brigu i nezadovoljstvo.

Već u petak je na rasporedu gostovanje u Puli, iduću srijedu Goričane čeka dvoboj osmine finala Kupa u Šibeniku, a prije početka Svjetskog prvenstva i zimske pauze još će se igrati domaći dvoboj s odličnim Varaždinom. 

 

(Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)

Podijeli