Novosti Sport Događanja

Gorica predstavila novog trenera: Uklapa se u filozofiju našeg kluba!

30.05.2021. / Damir Žbulj

Nakon razočaravajućeg kraja sezone, ispuštanja mjesta koje vodi u Europe i razlaza sa Sinišom Oreščaninom u HNK Gorica su pronašli novog trenera.

Bit će to ipak Krunoslav Rendulić, koji je sa Šibenikom ušao u HT Prvu ligu, ali je u ožujku ostao bez posla.

Rođeni Vinkovčanin je imao bogatu karijeru na domaćim nogometnim travnjacima, dok je s klupe vodio Istru 1961 i Šibenik.

"Prvi dojmovi su više nego pozitivni. Zahvaljujem predsjedniku Nenadu Črnku na ukazanom povjerenju, sretan sam što sam ovdje, jer Gorica je klub koji je posljednjih godina u ekspanziji, i organizacijski i u svakom drugom smislu ide prema naprijed. Nadam se da ćemo svi zajedno napraviti dobar rezultat, da ćemo nastaviti tom uzlaznom putanjom i da će ova naša priča ispasti jako dobra i uspješna," rekao je na predstavljanju 47-godišnji novi trener turopoljskog prvoligaša.

"Koliko sam shvatio iz dogovora s predsjednikom, i on i ja smo ljudi spremni na kompromise, tako da nije bilo previše nepoznanica. Dogovorili smo sve detalje prilično brzo," pojasnio je.

Sredinom lipnja počinju pripreme za novu sezonu, a Rendulić će nastaviti raditi s aktualnim stručnim stožerom u kojem su Saša Sabljak, Krešimir Šoš, Siniša Klafurić, Filip Borak i Josip Paušić.

"Mogu obećati red, rad i disciplinu. Bez toga neće ići, to je prva i osnovna stvar, koja se mora poštivati. Za sve ostalo se možemo dogovarati, jer svaki trener mora se adaptirati na momčad koju ima. Gorica ima dobru momčad, i do sad je pokušavala kroz posjed biti dominantna, a to ćemo nastojati i zadržati. Ako govorimo o fazi obrane, ideja je igrati visoki presing, težit ćemo takvoj ideji, a koliko ćemo u tome uspjeti, o tom potom," naglasio je Rendulić.

Predsjednik Črnko pojasnio je svoj izbor: "Smatramo da će Rendulić nastaviti put kojim je Gorica krenula u posljednjem razdoblju. Odabrali smo upravo njega zato što je svojim dosadašnjim radom potvrdio je da se uklapa u filozofiju našega kluba, a to je, osim stvaranja rezultata, i stvaranje te razvoj mladih igrača."

 

Podijeli