Novosti Sport Događanja

Gorica saznala protivnika u osmini finala Kupa, idući prvenstveni izazov - derbi začelja s Lokosima

20.10.2022. / Damir Žbulj

Nakon što su golom Josipa Mitrovića u sudačkoj nadoknadi prošli prvu prepreku u SuperSport Hrvatskom nogometnom kupu, nogometaši Gorice saznali su suparnika u osmini finala...

Bit će to prvoligaški rival Šibenik, a okršaj na Šubićevcu zakazan je za 9. studenog.

Igor Angelovski je u Kupu upisao svoju prvu pobjedu na klupi Gorice, no, pred njim i njegovom ekipom još je veći izazov, subotnje gostovanje kod Lokomotive u 14. kolu hrvatskog prvenstva.

"Htijenje, borba i zalaganje su se ispostavili kao ključni. Bilo mi je žao kad smo isto tako davali sve u prvenstvu, a izostao je pozitivan rezultat. Ne treba nam sada euforija, čeka nas velika borba i moramo u prvenstvu nastaviti ovako..."

"Veseli me da smo zabili tri gola, bit će nam to poticaj za podizanje samopouzdanja. Znamo svi što nam znači ta utakmica s Lokomotivom," naglasio je trener Angelovski.

"Znali smo da će biti teško s Dubravom. Primili smo gol u prvoj minuti, cilj je bio da se ne potrošimo puno, ali ipak smo se potrošili, ali dali smo sve od sebe i na kraju pobijedili. Napokon da nam se malo posrećilo, lijep je osjećaj," rekao je poslije slavlja junak Mitrović.

Turopoljski prvoligaš je na dnu poretka sa samo šest osvojenih bodova, pretposljednja Lokomotiva ima četiri više, ali i jednu odigranu utakmicu više.

"Jako nam je važna gostovanje kod Lokomotive! Oni su predzadnji, ako ih dobijemo stižemo ih, bit ćemo im blizu, za petama, tako da nam je to jako bitna utakmica."

U preostalim utakmicama osmine finala sastaju se još BSK Bijelo Brdo - Rijeka, Split - Dinamo, Mladost Ždralovi - Hajduk, Bjelovar - Lokomotiva, Varaždin - Osijek, Rudeš - Istra 1961 i Nedelišće - Slaven Belupo.

Podijeli