Novosti Sport Događanja

Gorički stolnotenisači nastavljaju borbu za naslov prvaka 1. HL Zapad

09.02.2023. / Damir Žbulj

Velikogorički stolnotenisači uspješno su nastavili borbu za naslov prvaka 1. HL Zapad, nakon što su u Gradskoj sportskoj dvorani uvjerljivo nadigrali STK Samobor.

Više od dva mjeseca trajala je pauza od ligaškog natjecanja, a Goričani su na početku drugog dijela sezone opravdali ulogu favorita i to bez da se Marko Habijanec morao skinuti iz trenirke...

Karlo Javor, Martin Petrović i Ante Jakić upisali su pobjede bez izgubljenog seta, a poslije poraza Petrovića i Jakića u paru posao je ipak dovršio Javor, dramatičnim slavljem u pet setova protiv Antonija Brakusa.

HSTK Velika Gorica i dalje je na vrhu ljestvice 1. HL Zapad s devet pobjeda i tek jednim porazom, koliko ima i zagrebački Marathon.

U idućem kolu gorički stolnotenisači ponovno igraju doma, prvo protiv STK Srdoči Rijeka, a onda i protiv porečkog Jadrana.

Derbi s Marathonom, koji će sasvim izgledno odlučiti prvaka, na rasporedu je 22. travnja u našoj Gradskoj sportskoj dvorani.

Stolnotenisačice HSTK Velika Gorica ipak nisu bile tako uspješne protiv suparnica iz Samobora.

Kelly Van Zon i Željka Jakuš izgubile su u pet setova, dok Mirjana Lučić nije imala izgleda protiv Ane Znike. Par Lučić/Van Zon poražen je od kombinacije Ilić/Bardač i bodovi su zasluženo pripali gošćama.

U idućem kolu Goričanke igraju također kod kuće, protiv vodeće Pula i STK Jadran iz Poreča.

 

Podijeli