Novosti Sport Događanja

Goricu čeka pun Poljud, Rendulić i dalje vjeruje u povijesni plasman u finale Kupa: Psihološka priprema bit će izuzetno bitna

02.03.2022. / Damir Žbulj

Nakon šest uzastopnih prvenstvenih poraza nogometaše Gorice čeka 'utakmica sezone', u polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa protiv Hajduka na Poljudu. 

Nedavni međusobni okršaj na velikogoričkom Gradskom stadionu nije dobro završio pa se teško možemo nadati kako će se nešto drastično promijeniti baš u ovom dvoboju, iako se često ponavlja ona 'mantra' kako je u Kupu uvijek sve moguće i kako autsajderi često iznenade favorite.

Rendulić je kod navijača i turopoljskih ljubitelja nogometa potrošio sve kredite i jedino plasman u finale Kupa može sezonu okrenuti u pozitivnom smjeru.

"Ne treba bježati od činjenice da je Hajduk favoriti. Nama je to utakmica sezone u kojoj gorica može ostvariti povijesni ulazak u finale Kupa, prvi ikada. Ovo je utakmica koja puno toga donosi i nema dvojbe kako ćemo mi dati sve od sebe da pokušamo iznenaditi Hajduk," rekao je u najavi trener Rendulić.

Ozljeda u ekipi nema, praktički svi će biti na raspolaganju...

"Atmosfera ne može biti idealna kad rezultatski ne stojite dobro, ali nije niti loše. Pokušat ćemo sve napraviti da ta atmosfera nakon Poljuda bude izuzetno dobra," dodao je strateg Gorice.

"Psihološka priprema će biti izuzetno bitna. oni će imati 'poguranac' s tribina punog stadiona, to je jasno. Koliko je to prednost, može to biti i 'dvosjekli mač', ako stvari baš ne krenu kako očekuju. Nadam se da ćemo zabiti gol na vrijeme, da ćemo im dobro parirati i da ćemo prisiliti publiku da bude kontra njih..."

"Hajduk ima kvalitetu, ali imamo kvalitetu i mi. Idemo se tamo nadigravati i idemo po pobjedu, uz sav dužan respekt. Ne treba se ničega plašiti i pokušat ćemo napraviti sve za pobjedu," nada se Rendulić.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluku da se s prvim danom ožujka ukida mjera po kojem je posjeta na sportskim priredbama na otvorenom bila ograničena na 40 posto kapaciteta svake pojedine tribine.

Utakmice će se, prvi put od početka ove godine sad moći odigravati uz puni kapacitet, a uvjet je da gledatelji imaju važeću EU covid potvrdu ili potvrdu o preboljenju.

Sasvim je jasno kako će Goricu od 17.30 sati dočekati puni Poljud, jer ovo je prvi put nakon 16. ožujka 2016. da Hajduk igra Kup utakmicu na domaćem terenu, a i finale je na rasporedu u Splitu pa će domaći imati još jedan dodatni motiv.

"U jednoj utakmici sve je moguće, pogotovo u Kupu. Cijenimo Goricu kao najbolju moguću momčad. Imaju kvalitetu, opasni su i nemaju što izgubiti. Kada se pogleda ljestvica HNL-a vidljivo je da im je kup daje priliku da sezonu završe na pozitivan način. Volio bi što više navijača na tribinama jer oni su naša prednost. Vjerujem u moć navijača. Želimo izgraditi momčad, biti veliki. Ne smijemo biti u strahu od nikoga. U protekla četiri mjeseca smo izgubili jednu utakmicu i takvim samopouzdanjem treba nastaviti dalje. Ne mogu obećati da neće biti loših trenutaka, ali neka vjeruju u nas," naglasio je trener Bilih Valdas Dambrauskas, koji je s velikim uspjehom u 2020. godini vodio turopoljskog prvoligaša.

Gorica je na putu do polufinala na gostujućem terenu svladala Nehaj (7:3), a zatim je na domaćem terenu bila bolja od Mladosti iz Ždralova (2:0) te od Istre 1961 rezultatom 3:2.

Obje momčadi doživjele su poraze u posljednjem prvenstvenom kolu. Hajduk je nakon četiri uzastopne pobjede na otvaranju proljetnog dijela sezone u subotu poražen od Rijeke rezultatom 3:1 u Jadranskom derbiju na Poljudu. Gorica je poražena u svih pet utakmica drugog dijela sezone, kao i u posljednjem dvoboju jesenskog dijela HT Prve lige, a u zadnjem kolu izgubili su uvjerljivo na gostovanju kod Lokomotive u Kranjčevićevoj.

Tri prvenstvene utakmice odigrali su Hajduk i Gorica u aktualnoj sezoni. Splićani su u gostima slavili oba puta, rezultatima 3:1 i 4:0, a jedini poljudski ogleda završio je podjelom bodova, odnosno rezultatom 0:0.

Prijenos uživo bit će na Hrvatskoj nogometnoj televiziji. 

Podijeli