Novosti Sport Događanja

Goricu nakon Nikoličiusa i Dambrauskasa napustio i Golubickas: Važno mi je dobiti minute

11.03.2021. / Damir Žbulj

Nakon odlaska trenera Valdasa Dambrauskas u Ludogorec i sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa u splitski Hajduk, redove Gorice napustio je i Litavac Paulius Golubickas.

U Turopolje je 21-godišnji ofenzivni veznjak stigao kao veliki talent tamošnjeg nogometa, ali se u 14 mjeseci i tek 19 nastupa i nije baš nametnuo. Imao je problema s ozljedama, a još se pamti neugodan lom čeljusti u lipnju prošle godine.

Trener Siniša Oreščanin trenutno ga baš i ne vidi u svojim kombinacijama.

Ugovor s turopoljskim prvoligašem ima do ljeta 2024. godine, no, za razvoj su mu potrebne utakmice, što će sigurno dobiti u redovima litavskog prvoligaša Dainave iz Alytusa, gdje je i započeo karijeru.

Golubickas je litavski reprezentativac, a u Veliku Goricu trebao bi se vratiti u lipnju.

"Iskreno, jako sam zadovoljan što se sve ovako rasplelo. Može se reći da ne idem na istu razinu nogometa, no, važno mi je što ću dobiti minute na terenu, priliku da se razvijam kao igrač kroz utakmice. Gorica ima momčad koja pobjeđuje i bori se za Europu, što je sjajno, ali osobno mi je iznimno važno igrati," poručio je Golubickas prije povratka u svoju domovinu.

Goričani se ovih dana marljivo pripremaju za iduće izazove, prvo za dolazak Hajduka na Gradski stadion u subotu u prvenstvu, a tri dana kasnije i na veliki okršaj u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa.

Novi zadatak na vidiku 👁 ⏳ Pripreme za subotu u tijeku...⏳

Posted by HNK Gorica on Thursday, March 11, 2021

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli