Novosti Sport Događanja

Hajdukovci opet s optimizmom dolaze u Goricu: Bodovno su ispred nas, ali nemamo straha

12.03.2021. / Damir Žbulj

Na posljednjih pet gostovanja u Velikoj Gorici nogometaši Hajduka dobili su 'lekciju', čak pet puta u nizu poraženi su napuštali velikogorički Gradski stadion, a od ulaska Gorice u prvoligaško društvo nikada ovdje nisu slavili.

Tek su jednom 'izvukli' bod.

Goričani su slavili i u posljednjem međusobnom okršaju odigranom na Poljudu sredinom prosinca.

Nadamo se kako će turopoljski prvoligaš seriju ovih sjajnih rezultata protiv 'Majstora s mora' nastaviti i u subotu od 17.05 sati u prvenstvenom okršaju 25. kola HT Prve lige, ali i tri dana kasnije u četvrtfinalu Hrvatskog nogometnog kupa.

"Gorica je snažna momčad koja ima deklarirane visoke ciljeve u ovoj sezoni, između ostalog zahvaljujući i sada našem sportskom direktoru Nikoličiusu, koji je tamo napravio dobar posao."

"Ispred nas su na ljestvici, skupili su puno više bodova. Mislim kako je pred nama utakmicu koju moramo pripremiti i odigrati s posebnom pozornošću. Moramo se od početka nametnuti s maksimalnom pažnjom i koncentracijom. Mi smo ekipa koja je u ovom trenutku više naviknuta igrati na gostovanjima nego kod kuće."

"Moramo sve odraditi na najbolji mogući način, s obzirom na to da se radi o protivniku koji je u ovom trenutku prema bodovima i ljestvici ispred nas! Ipak, to nas ne zabrinjava, nemamo straha i zadovoljan sam što su igrači spremni za ovu utakmicu," najavio je trener Hajduka Tramezzani, kojeg je po svom dolasku na Poljud postavio Litavac Mindaugas Nikoličius, jedan od ključnih ljudi u razvoju HNK Gorica u protekle tri sezone.

Kapetan Hajduka od proteklog tjedna je vratar Lovre Kalinić, a traku je preuzeo od Mije Caktaša, koji je izbačen iz prve momčadi. 

"Fokusirani smo na prvenstvo, gledamo utakmicu po utakmicu. Gorica je i ove i prošle sezone pokazala kako ima veliku kvalitetu, kako pojedinačnu tako i timsku. Ali, mi smo u pozitivnom nizu i idemo ga nastaviti. Napokon smo imali svih sedam dana za pripreme, nadamo se svi kako ćemo ono što smo radili na treninzima i prezentirati na susretu. Ako će biti tako ne sumnjam u našu pobjedu. Atmosfera je jako pozitivna, sve je krenulo u pozitivnom smjeru, što je i normalno."

"Gorica će vrebati svoje šanse na kontre i polukontre, ali to je ekipa koja zna igrati. To su pokazali. Mislim da Hajduk ima svoje kvalitete i da će to pokazati na terenu," dodao je optimistično Kalinić, povratnik u hrvatsku reprezentaciju, koji još nije imao priliku braniti protiv Gorice.

Pogled na ljestvicu je jako lijep, Goričani na trećoj poziciji imaju čak 15 bodova prednosti od Hajduka, uz dvije odigrane utakmice više.

Nakon što se saznalo kako će Velika Gorica ove godine biti domaćin finala Hrvatskog nogometnog kupa, Gorica će i u utorak imati još jedan dodatni motiv da ponovno eliminira Splićane iz ovog natjecanja. Baš kao što je to napravila i prije godinu i pol dana, kad je golovima Suka i Lovrića u samo tri dana na Gradsku stadionu Hajduk pao i u prvenstvu i Kupu.

Neka se povijest ponovi i ove sezone!

HT PRVA LIGA:
1. Dinamo 23 +35 54
2. Osijek 24 +20 52
3. Gorica 24 +19 47
4. Hajduk 22 0 32
5. Rijeka 23 -4 32
6. Šibenik 24 -5 26
7. Slaven Belupo 22 -8 22
8. Varaždin 24 -17 22
9. Istra 1961 24 -18 20
10. Lokomotiva 24 -22 20

 

 

 

 

Podijeli