Novosti Sport Događanja

[HKS TV] Prijenos uživo gostovanja u Zadru: Bikovi s novim trenerom u potrazi za iznenađenjem i prekidom crnog niza

16.11.2022. / Damir Žbulj

Nakon reprezentativne pauze košarkaši Gorice vraćaju se klupskim obvezama u domaćem prvenstvu, a u srijedu od 19 sati Bikove čeka gostovanje u Zadru.

Nakon osam uzastopnih poraza, u HT Premijer ligi i ABA 2 regionalnom natjecanju, Vladimir Krstić više nije trener Gorice, a na njegovo mjesto sjeo je Braslav Turić, njegov pomoćnik, iskusni strateg, koji već drugu sezonu radi u klubu.

Turić je s ovom ekipom prošao pripreme, jako dobro zna što može očekivati od svojih igrača: "Zadar je trenutno u sjajnoj formi što njihovi rezultati i dokazuju. Oni su svakako favoriti, ali i mi imamo što za pokazati u toj utakmici. Sigurno je da ćemo na terenu dati sve od sebe i boriti se do kraja!"

Jedan od najvažnijih košarkaša Gorice je ove sezone Toni Jelenković, koji je s košarkom krenuo u Zadru, ali je svoju punu afirmaciju stekao u Škrljevu. Prošle sezone je zaslužio titulu najkorisnijeg igrača HT Premijer lige, ali tek je u prošlom kolu protiv Splita pokazao o kakvom se talentu radi, kad je ubacio 23 poena, uz deset asistencija i pet ukradenih lopti.

"Nema se što puno za reći, nama treba pobjeda i novi bodovi da što prije prekinemo niz neugodnih poraza i popravimo svoj položaj na tablici. U ovih par zadnjih dana dobro smo se pripremili i dat ćemo sve od sebe da pokušamo iznenaditi Zadrane i dođemo do pobjede,” najavio je Jelenkovićokršaj na Višnjiku u Krešinoj dvorani. 

 

Goricu u narednim danima čeka i drugi turnir regionalne ABA 2 lige, koji će se igrati u Sarajevu, a snage će odmjeriti s banjalučkim Borcem, slovenskim Heliosom i makedonskim Pelisterom. Krajem studenog se Bikovi se vraćaju na svoj parket, u goste im dolazi Cedevita Junior.

 Naši košarkaši su pri samom dnu prvenstvene ljestvice, sa samo jednom pobjedom, na otvaranju sezone protiv Zaboka.

Podijeli