Novosti Sport Događanja

HNK Gorica izrazila želju za igranjem 1. HNL

01.12.2016. / Nefertum IT
Iz goričkog drugoligaša jutros je kao grom iz vedra neba odjeknula vijest kako klub dogodine želi igrati u najvišem rangu hrvatskog nogometa, 1. HNL. Takva odluka donesena je na jučerašnjoj sjednici Izvršnog odbora koji će poduzeti sve korake za osiguranje uvjeta igranja u Prvoj ligi. Za provođenje ove odluke u djelo potrebno je zadovoljiti svih pet kriterija licenciranja, a posebno onaj koji se odnosi na natjecateljski i infrastrukturni gdje se očekuje i pomoć Grada Velike Gorice.

1 hnl velika.jpg

-Uvijek postoje špekulacije, a mi smo rekli da ćemo donijeti konkretne odgovore. Mi sada idemo prema Gradu, gdje je najbitnije rješenje infrastrukture za koju su napravljene i neke predradnje. Mi kao klub čak smo spremni sudjelovati u svemu tome kao partneri- kaže predsjednik HNK Gorice, Nenad Črnko.

Zamjenski stadion u Sigetu

Kako bi Radnikov stadion zadovoljio sve potrebne uvjete za igranje u prvoligaškom društvu potrebno je izgraditi reflektore koji i jesu najveća financijska stavka u zadovoljavanju infrastrukturnih uvjeta, a uz to, potrebno je i postavljanje dodatnih 2000 tisuće sjedalica te brojača za gledatelje.

-Mi smo već sada započeli razgovore s Hrvatskim dragovoljcem gdje ćemo igrati ukoliko ne zadovoljimo uvjete u Velikoj Gorici. No, ja isto tako vjerujem da ćemo neke dnevne utakmice moći odigrati i na našem stadionu- kaže nam Črnko napominjući kako je za igranje u Prvoj ligi potrebno između 7 do 10 milijuna kuna uz poštivanje svih ugovornih obaveza.

1 hnl velika 2.jpg

Predsjednik Skupštine podržava odluku Izvršnog odbora

Za komentar cijele ove situacije zamolili smo i predsjednika Skupštine HNK Gorice, a ujedno i zamjenika gradonačelnika Ervina Kolarca koji nam je tek kratko rekao:  

-Kao predsjednik Skupštine HNK Gorice u potpunosti podržavam sve stavove Izvršnog odbora kluba. Mogu samo reći da inicijativa o dovršetku infrastrukture već duže vrijeme postoji i da se o njoj vrlo ozbiljno razgovara na za to potrebnim razinama“.

1 hnl velika 1.jpg

Bilo kako bilo pred nama je zanimljivo razdoblje u kojem ćemo dobiti onaj traženi odgovor, staje li Grad u potpunosti iza kluba, kao što je učinio i 2009. godine kada je nastala HNK Gorica. Već tada se spominjalo kako je krajnji cilj da klub jednog dana postane prvoligašem. Jeli to vrijeme, nakon dva neuspjela pokušaja, došlo osam godina kasnije pokazat će vrijeme.

Podijeli