Novosti Sport Događanja

I djevojčice pobjeđuju na Zimskoj malonogometnoj ligi

13.01.2018. / Ivana Ćurić

Instruktor nogometa Stjepan Grđan i ove zime kao i prethodnih provodi Zimsku malonogometnu ligu koja se svake subote igra u balonu Panadić sporta u kategoriji limača te mlađih i starijih pionira. Zanimljivost ovogodišnje lige je ta što na njoj sudjeluju i djevojčice okupljene u Selekciju.

Trenutno je odigrano pet kola, a Selekcija djevojčica koju vodi trener Robert Novak zauzima vodeću poziciju u kategoriji limača (djevojčice su u prosjeku starije dvije godine, op.a).

-Rezultat nam nije u prvom planu. Naš cilj je popularizacija ženskog nogometa u Turopolju. Uvođenje djevojčica u ligu pokazalo se dobrim, jer želja nam je bila navući im osmjeh na lice. U tome smo uspjeli, iako su u pojedinim utakmicama djevojčice bile kud i kamo prejake za svoje suparnike- kaže nam trener Robert Novak.

Cijela ova priča oko ženskog nogometa krenula je iz Buševca i Poleta, za današnju ekipu nastupaju i djevojčice iz Lekenika, Kobilića, Turopoljca, Dinama, a nedavno su im se pridružile i djevojčice iz Osnovne škole Eugena Kumičića.

-Vjerujem da će nam se pridružiti još djevojčica kada se pročuje kako radimo jednu dobru i super stvar- kaže nam Novak čija ekipa sutra igra derbi susret.

Naime, djevojčice Selekcije odmjerit će snagu protiv dječaka Gorice koji su također na pet pobjeda kao i oni. Hoće li nastaviti s pobjedničkim nizom ili ne, nije bitno, jer kako nam je rekao trener Robert Novak najvažnije je da djevojčice uživaju na terenu i u svakoj utakmici što će je odigrati tijekom zime.

 

(Dr)

Podijeli