Novosti Sport Događanja

Igra se!

12.03.2021. / Damir Žbulj

Posljednjom odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite donesenom u petak dopušten je nastavak sportskih natjecanja trećeligaša i nižih stupnjeva natjecanja, u svim dobnim kategorijama.

Uz "strogo pridržavanje epidemioloških mjera" i "bez prisustva gledatelja" omogućavaju se sportska natjecanja na otvorenom i u nižim stupnjevima.

"Prvenstveno zbog djece i mladih sportaša," istaknuo je Davor Božinović, ministar u Vladi RH i čelnik Stožera. 

Klubovi su već bili spremni, dobili su 'dojavu' ranije i trebalo je samo potvrditi već doneseni raspored proljetnih utakmica.

Prema tome, u akciji će u subotu 13. ožujka od 15.30 sati u Gajnicama biti nogometaši velikogoričkog trećeligaša Kurilovca, kod Ponikvi.

Kurilovčani su prvi dio sezone završili na drugoj poziciji s 33 osvojena boda, dok vodeći Jarun ima tek bod više. U nastavak 3. HNL Središte krenut će i s novim trenerom, Markom Pancirovom.

Prema rasporedu 4. HL Središte Zagreb u subotu se od 15 sati igra veliki derbi Ravnica i Lukavca, a bit će to izravan okršaj za sami vrh ljestvice.

Lukavec je na vodećoj poziciji s 41 osvojenom bodom, dok Ravnice imaju tri manje.

Gradići bi trebali dočekati Tondach, trećeplasirani Dinamo iz Odranskog Obreža gostuje kod Straže, a Odra je domaćin zabočkoj Mladosti.

Natjecanje se nastavlja i u Jedinstvenoj županijskoj nogometnoj ligi.

Zaostale utakmice iz jesenskog dijela sezone igrat će se u travnju.

Uzbudljivo će odmah biti i u 1. ŽNL Istok, dok će 2. ŽNL Istok u nedjelju od 15 sati Turopolje igrati protiv Žabnice.

Nadamo se samo kako se porast broja slučajeva pozitivnih na koronavirus u posljednjim danima neće nastaviti i kako će sportaši ovog proljeće moći dovršiti svoja ovosezonska natjecanja. 

UPUTE o organizaciji utakmica HNL i ŽNS natjecanja u proljetnom dijelu 2020./2021.

Klub je dužan u cijelosti poštivati Preporuke HZJZ i Stožera civilne zaštite RH za održavanje športskih natjecanja na otvorenom bez prisutnosti gledateljstva.

Sukladno preporuci iz točke 1. ovih uputa na utakmicama ne smije biti gledatelja osim onog broja članova klubova (do 10 osoba klub domaćin i do 5 osoba gostujući klub) i službenih osoba navedenih u Propozicijama natjecanja i odluci Povjerenika za svaku razinu, a sve takve osobe moraju biti evidentirane na ulazu u objekt (igralište - stadion). ZA SVAKU OSOBU (igrač, sl. osoba, članovi kluba, novinari i ost.) prisutnu na stadionu (igralištu) obavezno je na ulazu mjerenje temperature te uzeti sljedeće podatke; ime, prezime i broj telefona.

Klub domaćin obavezan je odrediti odgovornu osobu za provođenje epidemioloških mjera na utakmicama, koja će sukladno odredbama iz točke 1. i točke 2. ovih uputa nadzirati i biti odgovorna za njihovo sprovođenje, te biti delegatu utakmice na usluzi prije, tijekom i nakon utakmice.

Svaki klub je obavezan dostaviti podatke Povjereniku lige o imenovanoj odgovornoj osobi za provođenje epidemioloških mjera na utakmicama.

Klub domaćin dužan je prikupljene podatke iz točke 2. ovih uputa čuvati najmanje 20. dana od dana odigravanja utakmice.

U slučaju bilo kakvih promjena odluka ili preporuka HZJZ i Stožera civilne zaštite RH i odluka HNS-a klubovi su dužni pridržavati se istih u cijelosti, a o istom
će biti obaviješteni od strane HNS-a i Povjerenika za natjecanje. Provođenje navedenih uputa na utakmici kontrolira delegat utakmice.

Klubovi su se dužni pridržavati ovih uputa od 13. ožujka pa do daljnjega.

Podijeli