Novosti Sport Događanja

Jači i od ledenog vjetra i kiše: Maratonci najbolji u četvrtom kolu Samoborske zimske trail lige trčanja!

15.12.2022. / Damir Žbulj

Uporni i nepokolebljivi članovi Maraton kluba Velika Gorica nastupili su na još jednom kolu , a u teškim uvjetima, uz ledeni vjetar i konstantnu kišu, osvojili su fantastično prvo mjesto u konkurenciji 13 timova.

Postigli su i sjajne pojedinačne rezultate.

Vedran Planinšek i Matej Janjić bili su drugi i treći na dugoj stazi u apsolutnom poretku, a brži od njih bio je samo Slovenac Boštjan Robek.

"U ženskoj konkurenciji na dugoj stazi imali smo dvije trkačice u TOP 5, Jasnu Mikulić na četvrtom i Vedranu Janjić na petom mjestu. Vedrana je izvrsnim trčanjem bila druga, ali je blizu cilja promašila stazu i izgubila dragocjeno vrijeme. Nastup su upotpunili Marijan Malčević s trećim mjestom u kategoriji M45 na dugoj stazi i Kristina Terzić s drugim mjestom u kategoriji M45 na kratkoj stazi, dodavši ekipi vrijedne bodove za prvo mjesto u četvrtom kolu i očuvanje drugog mjesta nakon četiri kola," javio nam je klupski tajnik Bruno Škrinjarić.

“Otrčali smo danas četvrto kolo najbolje zimske lige, u uvjetima po kojima većina vas ne izlazi iz kuće, a mi se rastrčali po stazi od 15 kilometara, s konstantnom kišom, povremenim vjetrom, blatom cijelim putem i 'potočićima' po trasi. Nismo bili u punom sastavu, ali bili smo dovoljno brzi da osvojimo bodove za prvo mjesto među svim ekipama, a ima ih trinaest na spisku. Nakon četiri kola drugi smo u poretku lige, još je sedam kola na rasporedu, čeka nas zanimljiva 'trčkarajuća' zima," komentirao je još jedan iscrpljujući nastup po Samoborskom gorju Marijan Malčević.

Berislav Devčić je nastupio i završio 22. Vukovarski 'Hamburg' maraton, a to mu je bio 105. maraton u karijeri. Niti Beru nisu 'mazili' uvjeti na stazi, kiša i blato nisu imali milosti, ali su trkači ipak dali sve od sebe.

Podijeli