Novosti Sport Događanja

Jakirović: Bilo je dosta taktičkog nadmudrivanja, čestitam igračima na htijenju i volji

03.02.2020. / Damir Žbulj

Nogometaši Gorice nisu uspjeli smanjiti zaostatak za Osijekom na otvaranju proljetnog dijela sezone HT Prve lige, međutim, mogu biti zadovoljni što su u derbiju osvojili vrijedan bod.

Završilo je bez pobjednika, ali i postignutih golova.

"Zadovoljan sam, jer mislim da je rezultat na kraju najrealniji. Imali su i oni prilike, imali smo i mi, pogotovo u drugom poluvremenu. Vjetar je onemogućavao bolju igru, ali čestitam svima na htijenju i volji..."

"Bilo je dosta taktičkog nadmudrivanja. Morali smo zatvoriti sve njihove opasne igrače i mislim kako im je ovo tek druga utakmica pod Kuleševićevim vodstvom da nisu postigli pogodak, što je za nas pozitivno," naglasio je trener Sergej Jakirović.

-->> Derbi bez golova, bodom zadovoljni i u Gorici i u Osijeku

Strateg Gorice pohvalio je učinak svojih igrača, pogotovo onih koji su ušli s klupe...

"Golubickas i Špikić su svježa krv u svlačionici, potentni igrači, sigurno će nam biti od koristi. Morao sam ovaj put paziti i na visinu naše momčadi, jer je Osijek izuzetno dominantan u skoku, dobro smo na to odgovorili."

"Zadovoljan sam, vidjelo se da možemo trčati i da možemo odgovoriti u duelima. Čeka nas utakmica s Dinamom, ali vjerujem kako imamo još prostora za napredak. Moram biti zadovoljan, za početak je bilo dobro."

Istaknuo je učinak Čanađije, koji je imao zadaću zaustaviti Bočkaja, a bio je zadovoljan i doprinosom Hrvoja Babeca, koji nije u visokom ritmu protiv snažnog suparnika mogao izdržati svih 90 minuta, a ima tešku zadaću uskočiti u kopačke Marija Marine, nakon njegova odlaska iz Gorice. 

"Vidjelo se da ne može više i da je dao sve od sebe..."

"Porazom bi nam Osijek otišao na sedam bodova razlike, ovako je ipak ostalo četiri. Ima još puno utakmica. Možda bi nam bolji vremenski uvjeti omogućili i bolju igru. Dečki su na travnjaku dali sve do sebe," zaključio je Jakir i već počeo slagati taktiku za idući dvoboj, gostovanje kod Dinama na Maksimiru...

Podijeli