Novosti Sport Događanja

Još jedan korak bliže drugoligaškom društvu

22.10.2022. / Damir Žbulj

Gostovanje kod Lokomotive trebala je biti utakmica u kojoj će Gorica prekinuti svoj crni prvenstveni niz poraza i nakon koje će s optimizmom gledati prema završnici ovog jesenskog dijela prvoligaške sezone...

Međutim, ništa od toga se nije dogodilo.

Derbi začelja otišao je na stranu domaćina, a ekipa Igora Angelovskog ostala je zakucana za dno prvenstvene ljestvice, sa šest bodova manje od Rijeke i Šibenika i sedam iza Lokosa, koji 'ipak' imaju i jedan odigrani susret više.

Gorica se mučila i prije nekoliko dana u Kupu te je osminu finala kod drugoligaša Dubrave Tim kabel izborila pogotkom Mitrovića u sudačkoj nadoknadi.

Sve to je dovoljan pokazatelj kako ova momčad jednostavno nema kvalitetu, nema pravu 'kemiju', nema lidera na travnjaku i nema trenera koji će okrenuti stvari u pozitivnom smjeru.

Pitanje je ima li i ova Uprava rješenje za sve ove probleme i hoće li se Gorica na kraju sezone uspjeti spasiti.

Vremena ima sasvim dovoljno, odigrano je tek malo više od trećine prvenstva, ali idući okršaji mogli bi u potpunosti usmjeriti ovu sezonu.

Gorica će u srijedu na Poljudu igrati odgođeni dvoboj s Hajdukom, nakon toga je na rasporedu domaći dvoboj sa Slaven Belupom, a do kraja ovog jesenskog dijela prvenstva, prije početka Svjetskog prvenstva, turopoljski prvoligaš će još gostovati u Puli i igrati doma s Varaždinom, uz dvoboj osmine finala Kupa na Šubićevcu u studenome.

 

Iako smo pretpostavljali kako će Gorica u Kranjčevićevoj od prve minute krenuti u juriš na pobjedu, to se nije dogodilo.

Lokosi su imali prvu veliku prigodu, kad je Tuci u šestoj minuti pogodio vratnicu, dok je u 12. minuti sjajnim dalekometnim udarcem dobro 'zagrijao' Banića.

Opasan je bio i pokušaj Milićevića iz slobodnog udarca, nekoliko minuta kasnije i tek tada su gosti povezali svoje redove i počeli prijetiti.

Sjajna je bila prilika u 18. minuti, kad je Vojtko ubacio u kazneni prostor Lokomotive, a nakon odbijene lopte je pucao Toni Fruk, međutim, u posljednji trenutak je De Haas to odbio u korner, gotovo skrenuvši loptu u vlastitu mrežu.

Na isteku prvih pola sata, prema prikazanome na terenu, dogodilo se neminovno. Lokosi su poveli.

Bila je to odlična akcija koju je inicirao Indrit Tuci, njegov ubačaj je na peterac spustio Stojković, a Sandro Kulenović je majstorskim potezom izbacio Steenvoordena i bez razmišljanja loptu zakucao uz vratnicu.

U finišu prvog dijela ponovno je opasna Gorica,nakon što je Deni Jurić projurio po desnoj strani, ali je na kraju prodora, iz teške pozicije, gađao prvi kut, gdje ga je dočekao vratar Čavlina.

Pokušao je Angelovski izmjenama na poluvremenu podignuti razinu igre, ušli su Joey Suk i Moussa Wague, umjesto Steenvoordena i Francoisa, ali prva prigoda opet je bila ona domaćih nogometaša. Aliyu je sjajno pokušao s ruba kaznenog prostora, ali je njegova dijagonala otišla malo pored vratnice.

Nadu u preokret donio je Toni Fruk u 52. minuti, ali sve je ostalo samo na tome.

Fantastičan je bio prodor Jurice Pršira, koji je ispremiješao vezni red Lokosa, lopta je došla do Fruka, koji bez razmišljanja pogađa suprotan kut protivničkog gola.

Umjesto da ovaj pogodak bude poticaj goričkim nogometašima, kiša koja je počela padati u Kranjčevićevoj ulici nagovijestila je potop gostiju.

Sve je krenulo od velike pogreške igrača Gorice na sredini travnjaka, krenula je ubojita kontra, a Silvio Goričan jednostavno nije imao milosti. Obrana je reagirala mlako, prošao je Goričan 'kroz' Jovičića i Vojtka kao da ih nema, izbio je sam ispred Banića i topovskim udarcem odlučio ovaj dvoboj, 15-ak minuta prije kraja. 

Najveća prigoda za izjednačenje stigla je tek u samoj završnici, kad su Suk i Pršir ostali sami u kaznenom prostoru Lokosa, ali su zasmetali jedan drugome u realizaciji i lopta je otišla preko grede.

Posljednji zvižduk donio je veliko razočaranje kod gostujućih nogometaša, ali više od poraza ovaj put nisu niti zaslužili. 

"Mislim da smo vidjeli dva različita poluvremena. U prvom je bilo previše indolentnosti, jednostavno se to ne smije ponoviti, naročito kad se boriš za opstanak. Sve je u prvom dijelu bilo na strani Lokomotive. U nastavku smo bili puno kvalitetniji, vratili smo se u utakmicu i nakon izjednačenja umjesto da smo krenuli po sva tri boda, primili smo gol. Lokomotiva je prednost uspješno sačuvala do kraja," pokušao je pojasniti poraz trener Angelovskipa dodao: 

"Probao sam i promjenom formacije iznenaditi Lokomotivu, ali nije to izgledalo kako treba. Vratili smo se u naš prvobitni sustav i to je puno bolje izgledalo. Rezultat na kraju ipak nije bio pozitivan."

Gorica je ostala na samo jednoj pobjedi, upravo protiv Lokomotive, dok je trener još bio Samir Toplak. U 13 kola osvojeno je samo šest bodova, alarm za uzbunu davno je upaljen i trebat će se nešto poprilično promijeniti, inače ćemo Goricu iduće sezone gledati u drugoligaškima društvu. 

Već u srijedu na rasporedu je gostovanje kod Hajduka...

"Poručio bih ovako igračima da ne smiju odigrati kao u prvom poluvremenu, bez htijenja. Stajali su daleko od igrača, moramo igrati s više žara i kad se boriš za opstanak moramo izgledati kao u drugom poluvremenu, tako moramo izgledati tijekom cijele utakmice," zaključio je razočarano strateg Gorice.


 

 

(Foto: Igor Kralj/PIXSELL)

 

 

Podijeli