Novosti Sport Događanja

KAI čekate? Josipa Nuić pokrenula novu sjajnu priču na velikogoričkom bazenu, povijesni nastup Petre Brletić na prvenstvu Hrvatske!

31.03.2022. / Damir Žbulj

U Velikoj Gorici se 'zakotrljala' još jedna divna sportska priča. Josipa Nuić, koja već dugi niz godina pomaže kao asistentica u Judu klubu osoba s invaliditetom Fuji, pokrenula je plivački klub.

Okupila je Josipa super ekipu i krenula s programom koji omogućuje osobama s invaliditetom rehabilitacijske treninge, rekreaciju, ali i natjecanja.

"Cilj nam je omogućiti djeci, mladim ljudima i odraslima da treniraju i uživaju u plivanju neovisno o njihovim teškoćama," poručila je Josipa, a mi smo sigurni kako će na velikogoričkom bazenu svi koji se odluče priključiti treninzima biti u pravim rukama.



Plivački klub osoba s invaliditetom zove se KAI, što u japanskoj, ali i havajskoj kulturi znači ocean ili more, međutim, može značiti i oporavak.

U svom kratkom, ali već plodonosnom radu klub je premijerno sudjelovao na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju u Splitu, a Petra Brletić je u svojoj kategoriji bila druga.



Petra nije samo aktivna sportašica i natjecateljica, nego je i klupska trenerica pa će imati prilike svoje bogato znanje i iskustvo prenijeti i članovima.

KAI zaslužuje svaku moguću podršku pa im tako i mi želimo puno uspjeha, zdravlja i sreće u svim budućim sportskim, ali i životnim pobjedama.

Svi zaionteresirani koji se žele priključiti školi plivanja mogu se javiti Josipi (091 7668 902) ili Suzani (098 247 040) ili na pkosi.kai@gmail.com te se dogovoriti za termine.



Podijeli