Novosti Sport Događanja

Kapusta odlučio neizvjesnu završnicu u Osijeku, Bikovi pobjednički ulaze u Ligu za prvaka: Morali smo 'lomiti' utakmicu četiri, pet puta

06.03.2022. / Damir Žbulj

Košarkaši Gorice u Osijeku su uspješno zaključili regularni dio sezone HT Premijer lige i sada se mogu u miru posvetiti najzanimljivijem dijelu natjecanja, Ligi za prvaka i doigravanju.

Iako bez dvojice bitnih igrača, Vrijednosnice su namučile velikogoričke Bikove, koji su tek u samoj završnici odlučili ovaj dvoboj. Samo 17 sekundi prije kraja, tricom fenomenalnog Porobića, na semaforu je bilo tek 87:89 za Goricu, ali je Borna Kapusta kapetanski u finišu pogodio sva slobodna bacanja, za konačnih 87:93.

Porobić je praktički bio nezaustavljiv, odigrao je gotovo cijelu utakmicu, šutirao fantastičnih 14/19 za 34 poena, ali nije bilo dovoljno.

"Držao je utakmicu u neizvjesnosti, za 39 minuta je imao 19 šuteva što je stvarno dosta, fenomenalno je odigrao i s 34 poena je bio apsolutno igrač utakmice. Ali, čestitam mojoj ekipi na dobroj igri," komentirao je strateg Gorice Mladen Starčević.

Goricu su predvodili Osječanin Karlo Uljarević s 19 poena te Dino Cinac i Borna Kapusta, koji su ostvarili double-double učinak. Cinac je imao 14 poena i deset skokova, a Kapusta 13 koševa i čak 14 asistencija. Raspoložen je bio i Mate Kalajžić s 15 poena, a najbolju seniorsku utakmicu odigrao je mladi Frane Miloloža, koji je za tek nešto više od deset minuta zabio 11 koševa, od čega tri trice.



"Zanimljiva utakmica. Vrijednosnice su bile bez glavnih visokih igrača i to je odvelo utakmicu u jednu drugu stranu. Porobić je odigrao fantastično, držao ih je do zadnje sekunde. Mi smo morali lomiti utakmicu četiri, pet puta i nikako nismo mogli napraviti komfornu razliku, oni su se uvijek vraćali i lovili ritam sa zonom. Stvarno super utakmica za domaćine, ali bih čestitao svojim suigračima na ovoj pobjedi," dodao je Marko Baković, koji je dvoboj započeo na klupi, a na kraju je za nešto manje od 14 minuta upisao devet koševa i sedam skokova.  


 
Tek su Gorica, Šibenka i Alkar odigrali sve utakmice pa još uvijek nije poznato tko će se iz donjeg doma ljestvice priključiti Splitu, Ciboni, Zadru, Cedeviti Junior, Gorici i Škrljevu u Ligi za prvaka.  

Bikove sada čeka pauza od desetak dana prije nego krene borba za pozicije u doigravanju za titulu prvaka Hrvatske.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Podijeli