Novosti Sport Događanja

Košarkaški spektakl Gorice i Cibone: Kapusta i Sesar vjeruju u novo slavlje, Krstić se nada kako će ipak sve krenuti u boljem smjeru

30.10.2022. / Damir Žbulj

Nedjelja je rezervirana i za košarkaški spektakl Gorice i Cibone, od 18 sati u Gradskoj sportskoj dvorani! Bit će to prilika da ponovno vidimo trenera Josipa Sesara te Bornu Kapustu, Lovru Mazalina, Marka Bakovića i Ivana Majcunića, sve redom bivše Bikove, koji su obilježili proteklih nekoliko godina goričke košarke te su zaslužni za neke od najvećih uspjeha!

Cibona je aktualni prvak Hrvatske, ali je u ljetnom razdoblju klub bio na rubu gašenja. Posao trenera je u kritičnom trenutku preuzeo Sesar, koji je oko sebe okupio košarkaše u koje ima maksimalno povjerenje i u kratkom vremenu je posložio ekipu koja je konkurentna i u regionalnoj ABA ligi.

Već sada se vidi njegov trenerski rukopis, a napokon se i cijela hrvatska košarkaška javnost upoznaje s kvalitetna Borne Kapuste i ostalih bivših Goričana, čemu smo mi iz prve ruke, iz tjedna u tjedan, svjedočili već godinama.

Bikovima će biti izuzetno teško, momčad pod vodstvom Vladimira Krstića u negativnoj je seriji od pet uzastopnih poraza i teško se može očekivati da će se 'vaditi' na zahuktaloj Ciboni, no, Vukovi su u petak igrali napornu utakmicu protiv Borca u regionalnom natjecanju pa se može očekivati kako će Sesar napraviti neke promjene u sastavu i kako će neki važniji igrači dobiti koju minut više predaha.

"Nakon pet uzastopnih poraza dolazi nam Cibona. Tri smo utakmice izgubili na jednu loptu, a dvije uvjerljivo i sad nam stiže protivnik koji je u jako dobrom ritmu. Cibona je dobila dvije utakmice u ABA ligi i tri uzastopne u HT Premijer ligi. Kao što znamo vodi ih bivši trener Gorice, koji je obilježio zadnjih pet, šest godina velikogoričke košarke, a s njim stiže i nekolicina igrača, koji su također zadnjih godina obilježili uspjehe KK Gorica. Uz njih su tu još i Aranitović, Perasović, Bundović i Radovčić pa je to jedna vrlo moćna ekipa," istaknuo je Krstić, koji je kao igrač također ostavio dubok trag u Ciboni.

"Moramo gledati sebe i da se izdignemo iz ove neugodne situacije. Moramo se poboljšati u svim segmentima igre, od napada do obrane, u odgovornosti, u tranzicijskoj obrani i nadam se da ćemo protiv Cibone pokazati da krećemo u boljem smjeru," dodao je Krstić.

Očekujemo na tribini Gradske sportske dvorane jednu sjajnu atmosferu: "Ulaz je slobodan i pozivamo sve navijače da nam pruže podršku, ali i pozdrave svoje dojučerašnje ljubimce," poruka je iz goričkog kluba.

"Vraćam se u Goricu kao protivnički trener. Pratim ih cijelo vrijeme otkako sam otišao, imaju određenih problema s ozljedama i u nekoj su lošoj formi. Međutim, oni su na domaćem parketu jako nezgodan protivnik. To su iskusni igrači i sigurno ćemo se trebati dobro potruditi da bi iz tog susreta uzeli bodove. Pripremit ćemo se za njihove akcije. Nadam se da ćemo se uspjeti oporaviti od utakmice u petak i kako ćemo odigrati jednu dobru utakmicu," najavio je Sesar svoj 'povratak' u Veliku Goricu te je pozvao navijače Cibone da također dođu u dvoranu:

"Zahvaljujem publici koja nas je u petak protiv Borca došla podržati u velikom broju, stvarno nam znači njihova podrška. Pozivam sve da dođu i u Veliku Goricu koja nam je blizu i da nas 'poguraju' u ovom teškom razdoblju sa smanjenom rotacijom igrača."

Borna Kapusta bio je i kapetan Bikova: "Gorica je imala dosta loš start na početku sezone, ali mislim da se ovdje radi samo o nama i našem pristupu. Ako koncentrirano uđemo u utakmicu, vjerujem da ne bi trebali doći u pitanje pobjednika."

Sjajno je bilo u subotu u Bakariću na europskoj utakmici naših rukometaša, a vjerujemo kako će se i u nedjelju na košarci u Gradskoj sportskoj dvorani od 18 sati okupiti velik broj gledatelja, koji će glasnom podrškom pomoći Bikovima da izađu iz krize, odigraju jednu dobru utakmicu i možda dođu do velikog iznenađenja protiv favoriziranog suparnika.

 

 

(Foto: KK Gorica/Nenad Mudrinić)

Podijeli