Novosti Sport Događanja

Kotarski sačuvao mrežu, Gorica s igračem više potopila Dragovoljac i prekinula crni niz

06.03.2022. / Damir Žbulj

Napokon. Hrvatski dragovoljac stigao je kao naručen da turopoljski prvoligaš prekine crni niz od sedam uzastopnih poraza na početku novog trenerskog mandata Samira Toplaka na klupi Gorice.

Sve se posložilo na pravi način, završilo je s uvjerljivih 4:0, iako u prvom poluvremenu nije sve izgledalo bajno...

Gosti iz zagrebačkog Sigeta su uvjerljivo najslabija momčad HT Prve lige, ali su uspjeli stvoriti nekoliko itekako ozbiljnih situacija pred vratima raspoloženog i koncentriranog Dominika Kotarskog.

Međutim, kazneni udarac sredinom prvog poluvremena, kojeg je realizirao Atiemwen te crveni karton Zvonimira Šubarića, neposredno prije odlaska na predah, u potpunosti su usmjerili ovaj dvoboj. Nigerijski ofenzivac isprovocirao je isključenje protivničkog vratara gotovo na sredini igrališta, kad se sjurio prema gostujućem golu...

Toplak je dolaskom u Goricu minimalno promijenio početku postavu, ali je formaciju vratio u klasični 4-2-3-1, s Musom, Jovičićem, Krizmanićem i Keitom u posljednjoj liniji, Babecom i Prširom kao defenzivnim veznjacima, Mitrovićem i Atiemwenom na krilima te Kalikom iza isturenog Cruza.

Mogao je domaćin po ovom izuzetno hladnom i vjetrovitom vremenu doći do prednosti već u desetoj minuti, nakon što se Marino Kukoč 'zabio' u Mitrovića, a sudac Bebek pokazao na bijelu točku. No, Kalikov pokušaj zaustavio je Šubarić.

Dragovoljci su ciljano vrebali iz protunapada i to im je zamalo uspjelo pet minuta kasnije, kad je Valentino Majstorović na velike muke stavio Kotarskog, koji krajnjim naporom odbija loptu u korner. U 20. minuti ponovno su Dragovoljci opasniji, ali je Kotarski još jednom maestralnom obranom spasio Goricu zaostatka.

Marino Kukoč bio je jedan od tragičara ovog dvoboja, jer je u kratkom vremenu skrivio još jedan penal, ovaj put je nespretno igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Najstrožu kaznu je sigurno izveo Atiemwen i tako najavio povratak u golgetersku formu.

Nažalost, ovaj dvoboj ranije je završio za Krešimira Krizmanića, a tek se treba vidjeti o kakvoj se ozljedi radi i hoće li dulje izbivati s travnjaka. Ušao je u igru tada Golubickas, a u posljednju liniju obrane povukao se tada Babec.

Mogli su Goričani povećati prednost još u prvom poluvremenu, udarac Mitrovića u 33. minuti zaustavila je vratnica, ali nije to imalo utjecaja na konačni ishod.

Brojčanu prednost je Toplakova momčad iskoristila odmah na početku nastavka, kad je Musa Muhammed jedan odbijanac pospremio u mrežu Marića.

Sve je bilo jasno već u 52. minuti, kad je zabio Caio da Cruz. Babec je opalio iz daljine, vratar Marić nije najbolje reagirao i brazilski napadač je smireno pospremio odbijenu loptu u gostujuću mrežu.

Konačni rezultat postavio je pola sata prije kraja Anthony Kalik, snažnim i preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora u sam kut.

Nije u završnice bilo više potrebe za nekim uzbuđenjima, Toplak je na travnjak poslao još Dvornekovića, Fruka i Stojanovskog, a bilo je lijepo čuti kako se u goričkoj svlačionici poslije utakmice ponovno ori dobro poznata pobjednička pjesma. Posljednji put se pjevala još sredinom prosinca na Rujevici, a u domaćoj svlačionici još tamo u kolovozu prošle godine.

Nadamo se kako će u završnici sezone ipak biti još puno razloga za slavlje.



Veliki ispit Goricu čeka u idućem kolu u osječkom Gradskom vrtu, kod kandidata za naslov prvaka, u nedjelju od 17.05 sati.

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore



 

Podijeli