Novosti Sport Događanja

Krizmanić: Ovakve tekme su gušt za sve nas

21.04.2024. / Damir Žbulj

Ove nedjelje od 19.30 sati nogometaši Gorice igraju jednu posebnu utakmicu. S druge strane terena bit će im ponovno bivši trener, koji je lani spasio turopoljskog prvoligaša od ispadanja i koji je tijekom ove sezone iznenada, odlaskom Jakirovića u Dinamo, stigao na Rujevicu.

Sopićev ovogodišnji fantastičan niz odveo je Rijeku na vrh ljestvice i borbu za titulu, ali protiv bivšeg kluba i protiv prijatelja i bivšeg suigrača Rajka Vidovića čeka ga novi veliki izazov.

"Stanje u momčadi je jako dobro, svi su zdravi, svi su na dispoziciji, osim Ndockyta, koji 'vuče' staru ozljedu Svi smo raspoloženi i veselimo se utakmici u Rijeci," najavio je strateg Gorice pa dodao:

"Bit će to još jedna jako zahtjevna utakmica, protiv jedne kvalitetne Rijeke, koja je pokazala da trenutno ima najbolju momčad, jer u 14 ovogodišnjih utakmica ima 13 pobjeda i poraz od Dinama na Maksimiru. Izuzetno su kvalitetna ekipa, s vrhunskim stručnjakom, koji to vodi jako dobro. Primili su u tih 14 utakmica samo četiri gola i to je znak da su jako kvalitetni."

"Imamo mi svoj plan, ali da će biti teško, bit će teško. Ono što me veseli nakon utakmice s Dinamom, želim da budemo hrabri, da imamo dobar pristup i sigurno da ćemo mi imati svoje situacije. Vidjet ćemo koliko ćemo biti koncentrirani da to realiziramo."

Krešu Krizmanića čeka zahtjevan posao, jer ne znaš od kuda prijeti veća opasnost. Bit će zanimljivo vidjeti koja će biti njegova uloga, jer je protiv Dinama igrao i desnog beka. I to jako dobro...

"Drugačije je kad igraš nešto što nije tvoja pozicija, ali kad krene tekma, nema to više 'što je tvoje, što je moje'. Trebaš dat sve od sebe bilo gdje na terenu, a kasnije se može pričati što je moglo bolje i što treba popraviti."

"Dinamo i Rijeka su dva slična protivnika, koji posjeduju veliku individualnu kvalitetu i to su ekipe koje će kazniti sve što im ponudiš, a jako malo toga će ti dati..."

"Mislim da iz ove utakmice s Dinamom možemo izvući neke pouke, znamo što nas čeka i neće nam biti lako," istaknuo je Krizmanić pa se osvrnuo i na Sopićevu Rijeku:

"Jako malo primaju golova, čvrsti su u obrani, a prema naprijed imaju veliku širinu u kadru. Vodi ih naš bivši trener, kojeg još nismo ove sezone uspjeli pobijediti. Jako ih dobro vodi i od prve do zadnje minute čeka nas 'bacanje na glavu'!"

Posebno pamtimo okršaj na početku ove godine, kad je Gorica u startu utakmice otišli na dva pogotka razlike, ali su gosti na kraju uspjeli okrenuti rezultat u svoju korist i slaviti. Rijeka je nekoliko dana kasnije uzela bodove i na Poljudu te je krenula u pohod na sami vrh, gdje se trenutno još uvijek nalazi.

"Vodili smo 2:0, a Rijeka je tada okrenula rezultat. Igralo se tada na onom 'terenu', a bila je ta utakmica jedna prekretnica, i za nas i za njih. Sigurno da nas to sad i motivira. Ali, ovakve tekme su gušt za sve nas, čekaju nas pune tribine, dobar teren i dobar protivnik. Vjerujemo da će sve biti dobro."

"Ne igraju isključivo na tu svoju individualnu kvalitetu. Trener Sopić je to sve skupa jako dobro posložio. Funkcioniraju kao momčad, ali u svakom trenutku netko može iskočiti, bilo Pjaca, Fruk, Marić, Galešić..."

"Uvijek je netko spreman uskočiti i riješiti utakmicu," smatra Krizmanić.

Trener Vidović je zadovoljan svojim prvim tjednima na klupi Gorice, a pozitivan rezultat kod Rijeke bila bi potvrda dobrog rada.

"Vidim da se promijenio pristup, prisutna je želja, dobra energija i vjera u sebe. To je put kojim trebamo ići dalje. Vjerujem da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu i da ćemo biti bolji. Moramo sve respektirati, ali nikog se ne smijemo bojati. U nogometu ne pobijedi uvijek favorit i onaj koji je bolji na papiru i zato je to sport broj 1."

"Vidjelo se u ovim utakmicama da se vratilo samopouzdanje i da se vratila vjera. Bilo bi mi draže da su nam Dinamo i Rijeka stigli koje kolo kasnije, ali mislim da smo na dobrom putu. Moramo naporno raditi, vjerovati u sebe, jer u ekipi imamo kvalitetne nogometaše i oni se ne smiju nikoga bojati ili plašiti. Moramo vjerovati u sebe i bit ćemo mi dobri," samouvjereno je poručio.

Vidović je u stilu svog prijatelja Sopića najavio odlazak na benzinsku ili na janjetinu u slučaju pobjede na Rujevici:

"Sopić je moj prijatelj, igrali smo zajedno u Lokomotivi. Čujemo se, ali isto se čujem i s Jakirovićem, Zekićem, Rendulićem..."

"Normalno je da smo u kontaktu, ali svatko ima svoju ekipu i svatko se bori za svoj klub. Naše prijateljstvo ostaje, ali mi ćemo na terenu pokušati pobijediti, jer se borimo za svoj klub."

"Nisam ja još na razini Sopića. Volio bih da mogu kao on svaki puta počastiti, jer to bi bio znak da pobjeđujemo. Bilo bi mi drago u slučaju pobjede u Rijeci da počastim ekipu, a hoće li to biti 'benzinska' ili neko janje, to se mi lako dogovorimo," zaključio je Vidović i jasno poručio:

"To je obećanje, a sve ostalo je do Krizme i društva,"

Šest kola prije kraja Gorica je na šestoj poziciji s 35 bodova, dva više od Varaždina. 

 Nakon dvoboja na Rujevici Vidovića i njegove igrače čeka domaći dvoboj s Osijekom, iduće nedjelje od 17 sati, a do kraja sezone Gorica će još gostovati u Koprivnici, dočekati Rudeš, igrati na Poljudu te u posljednjem kolu, 25. svibnja, biti domaćin Istri 1961. 

 

 

Standings provided by Sofascore

Podijeli