Novosti Sport Događanja

Krunoslav Rendulić je nova snaga Gorice: Na terenu sam bio agresivan i beskompromisan, to isto sada tražim od svojih igrača!

16.06.2021. / Damir Žbulj

Krunoslav Rendulić već je na prvom treningu pokazao kako u Gorici misli raditi ozbiljan posao! Igračima je dao do znanja što od njih očekuje, a turopoljski prvoligaš bi se i u novoj sezoni trebao boriti za mjesto koje vodi u Europu.

"Prvi dojmovi su pozitivni! Cilj nam je napraviti stepenicu u odnosu na prošlu sezonu i nemam sumnje da ćemo mi to napraviti..."

"Sigurno da imam jako veliko povjerenje u igrače, dobra su grupa, a i na prvom treningu sam vidio da su se zaželjeli rada. Čak su malo za prvi trening išli i prejako. Ali, to je sve normalno..."

"Čekamo da nam se u ponedjeljak priključe igrači kojima smo dali malo dulji odmor. Onda ćemo se ekipirati i krenuti svi zajedno u ono što nas čeka," rekao nam je u razgovoru rođeni Vinkovčanin, prava legenda HNL-a.

"Neki igrači će još doći, neki će otići, sve je to normalno, ali ono što očekujem od Gorice je da zadrži one dobre stvari iz prošle sezone i da se možemo poboljšati u nekim stvarima, prije svega u fazi obrane. Složit ćete se sa mnom da nije baš dobro da u zadnja tri kola Gorica primi devet golova, ako mislimo napasti Europu."

"Mislim da je to realan cilj, osvajanje četvrtog mjesta," istaknuo je 47-godišnji Rendulić, koji je u vrijeme igračkih dana, između ostalih klubova, nosio dres Osijeka, Belišća, Šibenika, Zagreba...

S Hajdukom je 2001. osvojio naslov prvaka Hrvatske!

Posebno se pamte godine provedene u Kamen Ingradu, gdje je nosio i kapetansku traku i bio suigrač Sergeja Jakirovića, prvog prvoligaškog trenera Gorice.

"S Jakirom sam u jednom periodu dijelio svlačionicu, puno mojih kolega s kojima sam igrao su treneri."

Veliki trag ostavio je u Rijeci, s kojom 2006. osvaja trofej pobjednika Hrvatskog nogometnog kupa!

Okušao se i u Sloveniji, gdje je također osvajao trofeje, s ljubljanskim Interblockom, dok je bogatu i uspješnu karijeru priveo kraju nastupima za Zagreb, Vinogradar i Lučko.

"Nema se što specijalno reći o meni..."

"Malo sam predugo igrao," tipično slavonski, uvijek spreman za šalu i pomalo skromno, poentirao je Rendulić, ali i naglasio:

"Igrao sam do 40, a možda mi sada nedostaje u ovom trenerskom poslu tih par godina. No, lako je sada biti pametan..."

"U vrhu samo po nastupima u HNL-u, ali to je normalno koliko sam dugo trajao. No, treba reći i da sam u vrhu HNL-a i po crvenim kartonima," iskreno je poručio.

Sasvim je sigurno kako ćemo gledati drugačiju Goricu nego što je ona bila kod njegovog prethodnika i kako ćemo ponovno vidjeti 'ratnike' na travnjaku.

"Kao igrač sam bio poznat po tome, da sam bio agresivan i beskompromisan, to tražim i od svojih igrača danas. Tako ćemo se i ponašati. Ne znači naravno da ćemo igrati 'prljavo', to sigurno ne, ali u današnje vrijeme ako ne igrate čvrsto, agresivno i odgovorno onda nemate što tražiti."

Rendulić je već 'snimio' gdje momčad turopoljskog prvoligaša može napraviti dodatni iskorak.

"Sigurno mislim da ima strahovito puno prostora za napredak, prije svega kod visokog pritiska protivnika. Morat ćemo se neke utakmice prilagoditi protivniku, jer nije isto igrati protiv Dinama ili protiv neke 'slabije' ekipe. Vjerujem kako možemo našu igru dignuti na jednu višu razinu..."

"Mislim da će biti dovoljno treninga i pripremnih utakmica," naglasio je novi strateg Gorice, koji će tek imati prilike upoznati naš kraj.

"Vjerujem kako ću se dobro snaći u Turopolju, adaptivan sam i vjerujem kako neću imati nikakvih problema."

Trenersku karijeru započeo je kao pomoćnik Draganu Skočiću u Iranu i Luki Bonačiću u katarskoj Dohi, prvi samostalni angažman imao je u Istri, a nakon toga radio je u Šibeniku, kojeg je vratio u prvoligaško društvo.

Na glasu je kao trener koji zna kako treba s mladim igračima i koji može napraviti puno za njihov razvoj.

U Gorici će imati puno 'materijala'...

"Godine su samo broj, igra onaj tko zasluži. Nebitno ima li 16 ili 38 godina. Prioritet je naravno i razvoj mladih igrača, ali tako je u svakom klubu, Gorica nije u tome nikakva iznimka. Posvetit ćemo tome puno paženje, a na njima je da se nametnu i da upiju sve ono što bi trebali," zaključio je Rendulić.

S velikim zanimanjem čekamo prve utakmice...

(Foto: HNK Gorica)

Podijeli